Kas järjekordne chupacabra?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas järjekordne chupacabra?
Kas järjekordne chupacabra? Foto: SCANPIX

USAst Minnesota osariigist Douglase maakonnast Alexandriast leiti müstiline elukas, mis arvatakse olevat vereimeja chupacabra.

Looma leidis kohalik elanik Lacey Ilse, kelle sõnul oli see loom kummituslikult valge nahaga ja karvutu, nähes välja nagu pool loom, pool inimene, kirjutab Discovery News.

Naine riputas elukast internetti foto.

Välja on pakutud, et see olend on kas koer, mäger, hunt, pesukaru või mingi salajase katse tulemus.

Kuid enamik arvad, et see on hoopis müstiline chupacabra, vereimejast vampiirloom.

Varem on neid niinimetatud chupacabrasid USAs leitud vaid Texasest. Nüüdne leid ei ole sellega üldse varasematega sarnane.

Biloogidel on mitmeid viise, kuidas loomi kindlaks teha. Üks neist on looma mõõtmine, kaalumine ning teised omadused, mis on vastava looma juures teada.

Ka surnud looma puhul saab ta kindlaks teha, sest kõdunemise algfaasis on põhilised jooned näha. Hiljem aga hakkavad karvad, hambad ja küüned ära langema ning nahk hävinema.

Ka on olemas geneetiline analüüs.

Minnesota loomaeksperdi Kevin Kottsi sõnul on nüüd leitud loomal mitu omadust, mis viitavad, et ta oleks nagu mäger. Sel olendil on näiteks viis varvast, millel on pikad küüned.

«Küsimus on, et miks see olend on valge? Põhjus selles, et ta on olnud pikka aega surnud ning karvad on talt välja langenud. Samuti on tal vigastusi, mis näitavad, et ta on kuskil teel olnud ning autod on tast üle sõitnud,» lausus Kotts.

Kui aga see olen on tõesti mõne ülisalajase projekti saadus, siis võib sellega seotud teadlastel tekkida suuri probleeme, kui ajakirjandus selle jälile saab.

Ulmesse uskujad on kindlad, et tegemist on müstilise vereimeja chupacabraga.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles