Tallinna loomaaia amuuri leopardi kutsikas saab nimeks Baruto

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto vägilane
Baruto vägilane Foto: Maaja Kitsing

Tallinna Loomaaia direktor Mati Kaal tunnistab, et leopardipoisi nime Baruto andmise mõte tuli fännidelt.

«Sünnist saati vägilase mõõtu ja olekut välja näidanud leopardipoisile nime Baruto andmise mõte tuli fännidel, kes amuuri leopardide elu loomaaia veebikaameratest jälgivad,» ütles Mati Kaal.

«Kutsika ristiisaks hakkama soostunud sumomaadleja Kaido Höövelson, võistlejanimega Baruto viib läbi sumotraditsioonidega seotud ristimistseremoonia ja viskab soola halbade vaimude peletamiseks. Kõik kohaletulnud saavad küsida vägilaselt autogrammi ja teha koos temaga pilti,» täpsustab Kaal.

«Ristiisa jääb loomaaeda kella viieni õhtul ja aitab koguda raha amuuri leopardi toetuseks. Igakülgset toetust vajavad amuuri leopardid aga väga, sest vabas looduses elab neid kauneid ja karismaatilisi loomi tänapäeval vaid 35-40 isendit.»

Tallinna loomaaed osaleb ülemaailmses amuuri leopardide liigikaitseprogrammis, mille eesmärgiks on nende haruldaste loomade taasasustamine vabasse loodusesse.

Huvilised on oodatud 11. augustil kell 13.00 Tallinna loomaaeda amuuri leopardi ekspositsiooni juurde tunnistamaks pidulikku sündmust, mille käigus antakse nimi tänavu 14. aprillil loomaaias sündinud amuuri leopardi kutsikale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles