“Augustiunetuse” raames avatakse neli näitust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Kurema avab näituse “Kohtumised Grandis”.
Kadi Kurema avab näituse “Kohtumised Grandis”. Foto: Erakogu

Sel kolmapäeval, 10. augustil avatakse tänavafestivali “Augustiunetus” raames Pärnus neli maali- ja graafikanäitust.

Karin Kiis “Augustiunuetuse” korraldustoimkonnast märkis, et esimesena saab osaleda Grand Cafés kell 15.30 graafiku ja raamatuillustraatori Kadi Kurema näituse “Kohtumised Grandis” avamisel. Näitus on muusikutest ja muudest tegelastest, kes armastavad laulda, tantsida ja lugeda. Ja Pärnut.

Näitus jääb avatuks 10. septembrini.

Kell 16 avatakse Jazz Cafés Sille Sakla loodusest ja värvidest inspireeritud maalinäitus “Õisud”. Tallinnast pärit Saklat on alati võlunud loodus ja värvid, nende väljendusrikkus ning eriline jõud. Ta on õppinud Tallinna kunstikoolis joonistamist, maalimist ja kompositsiooni.

Kell 16.30 avatakse Port Artur 2 teisel korrusel ühisnäitus “Unes kõndides”, mis tutvustab rühmituse “Tee Ära Tee” loomingut.

Näha saab Mariliin Kindsiko maale, Taivo Toomsoo skulptuure, Raul Võsandi segatehnikas joonistusi, Evelyn Reemanni, Epp Mardi, Annika Paju, Kristi Tuhkru-Tamme, Tuuli Vahesaare ja Heike Viigilehe tekstiilikunsti.

Näitused jäävad vaadata 31. augustini.

Viimasena, kell 17 toimub villa Artises Tõstamaalt pärit kunstniku ja disaineri Kaili-Lotta Juhkami graafikanäituse “Truu valvur” avamine. Väljapanek analüüsib truuduse ja armastuse teemat, naiselikkust ning naise rolli maailmas.

Väljapanek on näha 30. septembrini.

Lisaks saab festivali ajal uudistada veel Uue kunsti muuseumi näitust “Mees, naine ja elekter” ning Pärnu kunstnike majas avatud näitust “Värske Eesti plakat”. Lisaks on “Augustiunetuse” ajal avatud kunstnike maja Pärnu kunstnike laadanäitus.

Laupäeva, 13. augusti pärastlõunast varaste hommikutundideni Pärnus toimuva tänavafestivali “Augustiunetus” peateljeks on Supeluse tänav, mille ümbruses toimub kokku üle poolesaja erineva ürituse ja ettevõtmise.

Tänavafestival avatakse 13. augustil kell 16 Koidula pargis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles