Tantsufestival toob Tallinna tipptegijad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse “Augusti TantsuFestivali” avas Raekoja platsil prantslase Dominique Boivini duett "Transports Exceptionnels".
Mulluse “Augusti TantsuFestivali” avas Raekoja platsil prantslase Dominique Boivini duett "Transports Exceptionnels". Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Augusti teises pooles Tallinnas toimuv 12. rahvusvaheline kaasaegse tantsu festival näitab vaatajale mitmeid tuntud koreograafe Euroopast ja mujalt.

Festivali kuraatori Priit Raua teatel on 15.-31.augustini toimuv “Augusti TantsuFestival” sundimatus õhkkonnas aset leidev professionaalne tantsufestival, mis loob meeleolu nii osalejatele kui vaatajatele. Tänavused etendused saavad teoks nii Kanuti gildi SAALis, kui ka teistes Tallinna teatrites ja platsidel ning parkides. Sealjuures on kõik vabas õhus toimuvad etendused vaatajaile tasuta.

“Et “Augusti TantsuFestival” kuulub tänavu Euroopa kultuuripealinn “Tallinn 2011” programmi, siis on festival sel aastal suurem kui kunagi varem,” nentis Raud. “Augusti lõpus on ootamas kaks nädalat täis eriilmelisi lavastusi alustades kohalikest tegijatest ja lõpetades külalistega Jaapanist.”

Festivali kuraatori kinnitusel ei ole “Augusti TantsuFestival” kunagi kartnud ületada stereotüüpe, neid kas või jõuga lõhkudes. Sellest erinev ei ole kava ka sellel aastal: hiilides, kavaldades, surudes või tantsides lammutavad festivali esinejad piire tantsukunsti ning muude kunstiliikide vahel. Taaskord on eesmärgiks panna publik imestama, rõõmustama, vihkama ja mõtisklema.

Lisaks Eesti koreograafidele näeb festivalil esinejaid Belgiast, Poolast, Rootsist, Hispaaniast, Prantsusmaalt, USA-st, Jaapanist, Saksamaalt, Šotimaalt ja Soomest.

Esialgse kava kohaselt peaks festivalil nägema 17 etendust.

Kaasaegse tantsu festivali “Augusti TantsuFestival” korraldab Kanuti Gildi SAAL ja tegu on ühe hinnatuma tantsufestivaliga Põhjamaades.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles