Audru valmistub vallapäevadeks

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Audru rahvas tähistab sel nädalavahetusel vallapäevi ja valib sel puhul aktiivse küla, tunnustab valla kauneid kodusid ja üle antakse valla aasta kultuuritegija tiitel.

Valla noorsoo- ja kultuuritöö juht Krista Kingo sõnas, et aktiivset küla valitakse esimest korda ja aunimetuse vääriline selgub murumängudes. Ta märkis, et ideaalis võiks tulla välja kuus–seitse külaseltsi, mis hõlmavad valla suuremaid piirkondi, nende hulgas Audru alevikku.

Kontserte jagub reedest pühapäevani, kuid valla oma taidlejate, koolide-lasteaedade ja judokate kogu päeva vältav esinemismaraton, aktiivseima küla valimine ja tunnustamine leiab aset laupäeval pärast ühist rongkäiku Audru pargis.

Valla aasta kultuuritegija tiitel läheb seekord Helle Kirsile, Ülle Varesele ja Krista Kingole raamatu “Audru laste loomevakk” koostamise ja toimetamise eest.

Kuna 2010. aasta oli kultuuriministeerium kuulutanud lugemisaastaks, toimus nende eestvedamisel mullu märtsis Audru vallas ülevallaline suur muinasjuttude kirjutamise ja esitamise võistlus “Muinaslood ja loomisrõõm”.

Konkursil said osaleda kõik Audru vallas elavad 1.–12. klassi õpilased ning seda võimalust kasutas 183 last. Lõppvooru pääses 30 osalejat, kelle hulgast tunnustati 12 õpilast neljas vanusekategoorias ja anti välja publiku auhind.

Žürii esimehe Heiki Vilepi sõnutsi oli tegu kõrgetasemelise konkursiga, ta tõi laste muinasjutud eeskujuks isegi elukutselistele kirjanikele.

Peale selle, et muinasjutte kuuleb Audru vallavalitsuse veebiküljel, otsustati neist teha raamat. Mullu sügisel jätkuski Audru valla laste lugemisaasta võitnud muinasjuttude illustreerimiskonkursiga. Raamat ise valmis tänavu märtsis.

Kingo jutu järgi tuli mõte selline asi ette võtta Jõõpre põhikooli õpetajalt ja näiteringi juhendajalt Helle Kirsilt ja õpetaja Ülle Vares aitas korraldada illustreerimisvõistlust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles