Marek Strandberg arvutab: kuidas jääda purju südametilkadest?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg kiirguskaitse kangaga
Marek Strandberg kiirguskaitse kangaga Foto: Peeter Langovits

Neljapäeval ja reedel purjuspäi autoroolist tabatud kirjanik Kati Saara Vatmann väidab, et alkomeeter näitas promille südamerohtude tõttu, kuid keemikuharidusega poliitik Marek Strandbergil on seda raske uskuda.

Esimese vahejuhtumi kohta alustati kriminaalmenetulus, kuna promille oli rohkem kui 1,5.

Kirjanik eitas purjuspäi sõitmist ning avalikustas Facebookis, et probleemi põhjuseks on ilmselt ravimid:

«Minu sõbratarid tegid mu südamerohtudega enda peal loomkatseid, tulemuseks... promillid alkomeetris. Nii et see mu väljahingatavas hingeõhus leiduski. Lähen neid uurijale näitama ja vaidlustan mõlemad puhumised. Ühtlasi esitan kaebuse info lekitamise kohta enne asjaolude selgumist.»

Tartu Ülikoolis orgaanilist keemiat õppinud poliitik Marek Strandberg arvutas aga oma Facebooki lehel:

«Kuidas jääda purju südametilkadest? Müügil olev tinkuur sisaldab 14% piiritust. Inimesel on 5 liitrit verd. 1,5 promilli veres tähendab, et on ära joodud: (5000x(1,5/1000)) / 14% = 54 ml. See ongi üks ravimipudelitäis. Väga karm tervislik seisund peab olema, et niipalju kulub. Norm on kuni 40 tilka 3 korda päevas (tilk ca 0,07 ml ehk 0,07x40x3 = 8,4 ml mis teeks maksimaalselt kuni 0,4 promilli kui kõik korraga võtta.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles