Pärnu linnaorkester lõpetab suvehooaja kontserdiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiuldaja Maano Männi.
Viiuldaja Maano Männi. Foto: Erakogu

Teisipäeva, 16. augusti õhtul annab Pärnu linnaorkester Ammende Villa aias suvehooaja lõppkontserdi “Muusika sumedas augustiöös”, mille kunstiliseks juhiks ja solistiks on tuntud viiuldaja Maano Männi.

Pärnu linnaorkestri produtsendi-reklaamitoimetaja Helen Erastuse teatel tulevad kontserdil ettekandele Antonio Vivaldi kirglikud teosed “Concerto Grosso” kahele viiulile, tšellole, keelpillidele ja basso continuole g-moll op 3 nr 2 “L'estro Armonico”, sümfooniad nr 1 ja nr 2 keelpilliorkestrile ning basso continuole.

Samuti kõlab kontsert flöödile ja keelpillidele g-moll op 10 nr 2 “La Notte”, millel soleerib Pärnu linnaorkestri orkestrant Leonora Palu. Kordusettekandele tuleb märtsis kõlanud Argentina tangokuninga Ástor Piazzolla kaasakiskuvate rütmide ja kütkestavate kõlavärvidega tsükkel “Neli aastaaega Buenos Aireses”.

Erastuse sõnade kohaselt on viiuldaja Maano Männi tuntud nii solisti kui kammermuusikuna. Ta on mänginud Nyyd Ensemble’is, keelpillikvartetis Noobel Nelik ja on Tobiase keelpillikvarteti asutaja ja esimene viiul. Viimased kaheksa aastat töötab Männi Vaasa linnaorkestri kontsertmeistrina. Pärnu linnaorkestriga seob Männit koostöö 1999. aastast.

Uue hooaja avab Pärnu esinduskollektiiv Pärnu kontserdimajas 16. septembril. Hooaja avakontserdiga tähistatake Pärnumaal Ares 80. aastat tagasi sündinud helilooja Anti Marguste sünnipäeva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles