Paide kultuurikeskuses avatakse uus näitus

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleks Kase töö näidis.
Aleks Kase töö näidis. Foto: Erakogu

Teisipäeval kl 17 avab Paide kultuurikeskuse fuajees akvarellmaalide personaalnäituse Tallinna kunstnik Aleks Kase. Sissepääs on tasuta.


Aleks Kase ütleb oma loomingu kohta, et lemmikteemat pole tal senini välja kujunenud ja ta maalib vastavalt meeleoludele. «Maalimisel ma ei lähtu pealkirjadest. Vajadusel pean piltide nimetused hiljem välja mõtlema. Mugava iseloomu tõttu olen näitustel vähe esinenud, kuid olen pidevalt maalinud.»
Tegelikult on Aleks Kase looming olnud eksponeeritud Tallinnas, Tartus, Põlvas, Moskvas, Stokholmis, Lahtis, Jõgeval, Kohtla-Järvel, Jõhvis jne.

Aleks Kase alustas oma kunstnikuteed Kohtla-Järve kunstiringis. 1967. aastal astus Kase Tartu kujutava kunsti kaugõppe kursusele, kus tema juhendajaks sai kunstnik Ilmar Malin. Haridusteed jätkas Kase Eesti riiklikus kunstiinstituudis kunstnik-ruumikujundajana erialal.

Näitust saab kultuurikeskuse fuajees uudistada 5. septembrini. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles