Driftisarja viimasel etapil sõideti kaks korda üle senine street-klassi rekord

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel Rapla kardirajal peetud drifti karikasarja etapp selgitas parimad.
Nädalavahetusel Rapla kardirajal peetud drifti karikasarja etapp selgitas parimad. Foto: Tom Riismaa

Nädalavahetusel Rapla kardirajal peetud drifti karikasarja etapp selgitas parimaid ning sündis ka uus rekord. Street-klassi võitja Karl-Sander Lebbin ületas senise rekordi lausa kahel korral.

Võistlus oli äärmiselt tasavägine, sest tegemist oli tänavuse hooaja viimase etapiga. Nii mõnigi võistleja võttis seal enam riske, kui varasematel etappidel, sest võidusoov oli niivõrd suur.

Nii sõitiski street-klassis võistlev Karl-Sander Lebbin kaks korda üle seni Ott Koka nimel oleva rekordi 92 punkti. Kõigepealt sõitis Lebbin uueks rekordiks 93 punkti ning finaalsõidus sai ta tulemuseks veel punkti võrra suurema tulemuse ehk 94 punkti.

Eelmise etapi võitja ja endine rekordiomanik Ott Kokk näitas talle omaseid stabiilselt häid sõite, ent siiski pidi napilt tunnistama Lebbini ja Veiko Haabu paremust.

Kokk saavutas auväärse kolmanda koha. Sel etapil valmistas suure üllatuse Veiko Haabu, kes sai Lebbini järel teise koha. Haabu on driftisarjaga liitunud sel aastal ning seni ei olnud tal õnnestunud poodiumikohta saavutada.

Pro-klassis olid Eesti meestele konkurentsi pakkumas soomlased, kes oma kodumaal on tandemsõitudes kõvad pähklid. Siiski panid Eesti parimad driftijad neile vastu. Poolfinaalis sõitis Taavi Toomara soomlase Mika Kivi vastu. Soomlane pidi taas vastu võtma kaotuse Toomarale, nagu eelmisel etapil finaalsõidus.

Kivi läks kolmanda koha võitluses vastamisi sõgeda Henri Puhmasega ning võitjana väljus sellest sõidust Kivi. Finaalsõidus läksid vastamisi viimase kahe aasta drifti üldvõitja Eduard Vahemets ja tänavune punktiliider Taavi Toomara. Võitja selgitamine ei olnud lihtne, sest mõlemad mehed tegid väikseid eksimusi, ent kumbki neist ei olnud teisest selgelt parem. Selle tulemusena otsustasid kohtunikud anda neile kordussõidud, kust võttis võidu Toomara , millega ta täitis oma suure soovi – sõita paremini kui Vahemets. Toomarale oli see teine järjestikune võit.

Võistlustel katsetati ka kas Tanel Talve tänavaauto Chevrolet Camaro SS sobib driftimiseks või mitte. 420 hobujõulist Camarot proovis drfitima panna Taavi Toomara ning see tal ka tõesti õnnestus. Olgugi, et tänavaseadistuses pole see auto just driftimiseks parim, saab sellega ka rajal hakkama.



Street-klassi esikolmik:
1. Karl-Sander Lebbin
2. Veiko Haabu
3. Ott Kokk

Pro-klassi esikolmik:
1. Taavi Toomara
2. Eduard Vahemets
3. Mika Kivi

Videot Henri Puhmase ja Eduard Vahemetsa sõidust näeb allpool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles