Sissetegemisaja kööginippe

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoidised. Foto on illustreeriv.
Hoidised. Foto on illustreeriv. Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Marika Vingissar, Elukiri

* Kellel on nõudepesumasin, saab moosipurgid ja mahlapudelid ning kaaned hõlpsasti puhtaks ja desinfitseeritud. Pange purgid-pudelid masinasse ja sättige programm lõppema just selleks ajaks, kui moos on valmis. Purgid ja kaaned on masinast võttes puhtad ja kuumad.

* Kui purgid on kuumad, kasutage nende haaramiseks töökindaid, millel on sõrmede küljes kumminagad.

* Laisa perenaise nipp purkide desinfitseerimiseks: ostke apteegist kaalimpermanganaati, pange purgid ja kaaned kraanikaussi ritta, valage sisse lilla lahus ning loputage sellega purke ja kaasi.

* Suhkruga ja suhkruta mahlad ning moosid ei lähe keldris hallitama, kui keerata nad riiulil tagurpidi.

* Kui teete poest ostetud külmutatud marjadest moosi, siis suruge pooleldi sulanud marjad juba kotis puruks. Valage marjamass kaussi või purki ja lisage suhkur. Nii on vaja vähem nõusid pesta ning köögiseinale ei tule pritsmeid.

* Hoidke alles assortiikarpide plastikust sisud: täitke need veega, pange sügavkülma ja saate erineva kujuga jääkuubikuid.

* Ostke sidruneid, kui nad on parajasti soodusmüügis, pigistage neist mahl välja ja sügavkülmutage jääkuubikunõus. Sealt võib neid võtta jookide sisse parajas koguses.

* Samuti tasub osta korraga rohkem soodushinnaga pehmeid banaane, purustada need kahvliga ja panna karpidega sügavkülma. Siis saab neid sealt võtta küpsetiste ja magustoitude jaoks.

* Suve lõpus, kui tomatid on turul kõige odavamad, tasub teha ise purustatud tomateid: püreestage tomatid sauseguriga või köögikombainis ja pange sobiva suurusega nõudes või kottides sügavkülma. Tomatipüreest võib teha ka jääkuubikuid.

* Maasikaid ja banaane on hea tükeldada munalõikuriga.

* Külmutatud terved maasikaid ja viinamarju võib panna jääkuubiku asemel jookide sisse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles