Arbo Valdma meistrikursus pakub kontserte

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbo Valdma.
Arbo Valdma. Foto: PP

Kümnendat korda toimuv Arbo Valdma pianistide “SUVEUNIversiteet” alustab täna õhtul kontsertidega, mida saab nautida uue nädala kolmapäevani.

Maarja Talts Pärnu kontserdibüroost tõdes, et tänavuses meistriklassis osaleb pianiste kokku kaheksast riigist. Eestist, Soomest, Norrast, Saksamaalt, Austriast, Sloveeniast, Hiinast ja Jaapanist kokkusõitnud klaverivõlureid näeb esinemas nii täna kui homme õhtul meistrikursuse toimumispaigas Pärnu raekojas.

Esinejate hulgas saab kuulata kaheksa-aastast imelast Michelle Wood Saksamaalt.
Homme õhtul esinevad pianistid samas koos keelpillikvarteti ning flöödi-, kontrabassi- ja löökpillimängijatest koosneva saateansambliga. Ettekandele tulevad Bachi, Haydni ja Mozarti klaverikontserdid ning keel- ja löökpillidele seatud Liszti fantaasia Ungari rahvaviiside teemadel.

Viimane pianistide stuudiokontsert leiab aset teisipäeva õhtul samuti Pärnu raekojas.

Linna esinduskollektiivi Pärnu linnaorkestriga esinevad “SUVEUNIversiteedi” pianistid kolmapäeva, 10. augusti õhtul Pärnu kontserdimajas.

Klaverisolistide hulgas astuvad siis lavale Maja Tajnšek Sloveeniast, Jan-Paul Roozemann Soomest, Jingfang Tan Hiinast, jaapanlanna Hiwa Akagi ja pime pianist Zoran Škrinjar Sloveeniast.

Professor Arbo Valdma annab Pärnus tunde 1.–10. augustini ja tema tunnid on avatud kõigile huvilistele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles