Tigedad kajakad ründavad väikseid ilukoerakesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis aastat vana isane chihuahua otsib kaaslast. Hobid: pardijaht, sukeldumine, allveekabe.
Viis aastat vana isane chihuahua otsib kaaslast. Hobid: pardijaht, sukeldumine, allveekabe. Foto: Scanpix Sweden

Väikesed ilukoerad on vahvad ja toredad, kuid paraku ei saa nad ilma inimese abita hästi hakkama ja isegi suuremad linnud võivad neile ohtlikuks kujuneda. Koeraomanikud kurdavad, et näiteks Chihuahuaga õue jalutama minnes ründavad koerakesi nii kurjad koerad kui tigedad kajakad.

Väikeste ilukoerakeste ehk nn nuustikute elu on tänu peremeeste hellitamisele kui taevane paradiis.

Omanikule tähendab aga taolise koera pidamine parajat peavalu ja nõuab palju pühendumist.

Lisaks varitsevad kassimõõtu kutsasid ka paljud ohud. Alustades teistest koertest ja kassidest, lõpetades lindudega, kes võivad taskukoerad lihtsalt nahka pista.

Chihuahua klubi juht Krista Laanet: kajakas on oht väikesele koerale. Eriti sel ajal, kui linnud poegivad on nad üliagressiivsed. Ilmselt soovivad nad oma poegadele maiuspalu viia.

Näiteks alles möödunud nädalal oli konkreetne rünnak väiksele Chihuahuale, kus inimene ohtu koerale üldse oodata ei osanud.

Koer oli rihma otsas ja kajakas konkreetselt lihtsalt laskus taevast alla, tal olid juba küüned lahti, aga koer viskus maha ning perenaine oskas õnneks kohe reageerida.

Kui koer oleks lahti olnud, siis poleks asi nii õnnelikult lõppenud. Ilmselgelt soovis too kajakas oma saaki ära viia.

Saaremaalt on teada juhtum, kui merikotkas viis kaasa lausa jahimeeste taksikoera. Igati tublist urukoerast sai hoopis ise ohver.

Loodusseadused on karmid ja siin ei saa kotkast kuidagi hukka mõista. Eks kõht lähe tühjaks temalgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles