São Paulos hakkavad toimuma heteroseksuaalide paraadid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
São Paulos hakkavad toimuma heteroseksuaalide paraadid
São Paulos hakkavad toimuma heteroseksuaalide paraadid Foto: SCANPIX

Brasiilias São Paulo linnavalitsus langetas otsuse heteroseksuaalide paraadide korraldamise kohta.

Heterosexual Pride Day hakkab igal aastal toimuma detsembri kolmandal pühapäeval, edastab The Telegraph.

São Paulo linnapea Gilberto Kassab peab uue seaduse veel allkirjastama, et see jõustuks.

Seadusettepaneku tegija Carlos Apolinario sõnul ei ole selle puhul tegemist heteroseksuaalide protestiga homode vastu, kuid ollakse selle vastu, et homodel on võrreldes heterodega mitmeid eesõigusi.

Apolinario tõi näitena São Paulo suure geiparaadi, mis igal aastal leiab Paulista avenüül aset. Samas märtsis Jeesust ülistavat katoliku grupeeringut ei lubata sellele avenüüle paraadi pidama.

«Ma austan homoseksuaale ja ma olen ka nendevastaste agressioonide vastu. Ma olen nõus olema koos geidega seni, kuni nad käituvad normaalselt,» lisas Apolinario.

Brasiilia lesbide, geide, bisesksuaalide ja transseksuaalide ühendus LGBT kritiseeris heteroparaadi lubamist, kuna see tekitavat homoseksuaaldevastast homofoobiat ja vägivalda.

«Paljusid homoseksuaale on rünnatud vaid sellepärast, et neid ei peeta täisväärtuslikeks kodanikeks. Heteroseksuaalide paraad on ebasobiv, kuna see solvab vähemusi. Heteroseksuaale ei ole kunagi diskrimineeritud nagu homoseksuaale,» sõnas LGBT esindaja.

Homosekusaalide õiguste eest võitlev grupeering Grupo Gay da Bahia andmetel tapeti möödunud aastal Brasiilias 260 homoseksuaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles