«Meie Euroopas»: Külli leidis oma õnne Šotimaal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šotimaa..
Šotimaa.. Foto: Caro/Scanpix.

Seekordse ETV saate «Meie Euroopas» teises loos suundus Maire Aunaste Glasgowsse, kus elab Külli Nurk.

Tartu tüdruk Külli armus Suurbritannia saatkonnas töötades Šoti kontrabassimängijasse ja on nüüd õnnelik noor ema Glasgows.

Külli sõnul on teda väga palju aidanud inglise keele oskus ning Miina Härma gümnaasiumis õpitu.

Muusika ja tantsu vastu huvi tundev Külli leidis tööd rahandusministeeriumis ja varsti jõudis Suurbritannia saatkonda Tallinnas. Ta töötas suursaadiku abina ja pidi tegema kõikvõimalikke asju, et suursaadiku elu kergemaks teha.

Ühel saatkonnapeol Tallinnas esines BBC Šoti sümfooniaorkester ning nii kohtus ta Ianiga. Nad vahetasid esialgu tööasjus kontakte, kuid sealt edasi arenes armastus tormiliselt ning nelja kuu pärast pakkis ta kohvrid.

Küllil läks kolimine väga libedalt, tal oli juba kodu ja töökoht olemas. Ta töötas tujuka miljonäri assistendina ja alguses oli see üsna raske, ta tuli tihti nuttes koju. Nad õppisid siiski üksteist tundma ja kolmas aasta läks juba päris libedalt. Just siis jäi ta lapsega koju.

Kuna talle see amet eriti ei meeldinud, otsis ta pidevalt uut kohta. Välismaalasele oli töötsing keeruline, ta oli üks idaeurooplane tuhandete teiste seas. Seal eelistati alati oma inimesi.

Ükskord öeldi talle otse välja, et ta kutsuti sellepärast, et taheti näha, milline üks eestlane välja näeb.

Külli rääkis, et nad sisustasid kodu Ianiga koos. Šotimaal on vanakraam väga odav ning mitu kena tooli on ta leidnud lausa tänavalt.

Külli hoiab Eestit hinges, koju helistab ta üle päeva ning käib kodumaal üsna tihti. Ianile meeldib Eesti väga ning oleks nõus päevapealt siia tulema. Külli avaldas lootust, et viie aasta pärast on nende majanduslik seis nii hea, et saavad siia kolida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles