«Meie Euroopas»: spordipoiss Reinust sai Taanis seakasvataja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead
Sead Foto: Reuters / Scanpix

Seekordse ETV saate «Meie Euroopas» esimeses loos käis Maire Aunaste külas Taanis elaval Rein Suijal.

Spordikooli lõpetanud tartlane Rein kasvatab praegu Põhja-Taanis sigu. Välismaale sattus ta ema õhutusel.

Kui ta Taani jõudis, sai kohe aru, et seal on midagi erilist. «Ma isegi ei tea, mis mind siin kinni hakkas hoidma,» sõnas Rein.

Kui ta kord Ameerikasse samuti seafarmisulaseks läks, kutsus teda väga tagasi Taani. Ameerikas on töö väga algeline, Taanis aga on kõik paremini korraldatud ja rasket füüsilist tööd peaaegu pole.

Eestis ta sigadega töötanud polnud, kuid proovis ametit lehmafarmis, aga too asi ei istunud talle.

Pärast Taani kogemust hakkas asi teda huvitama ja läks EPAsse õppima, kus lõpetas loomakasvatuse eriala.

Reinu elukaaslane Signe on aasta jooksul laudas ainult paar korda käinud, sest teda ei tõmba sinna miski.

Signe töötas Eestis õpetajana, kuid teadis, kui oluline see koht Reinu jaoks on. Nüüdseks on nad Taanis elanud kolm aastat.

«Kuna me näeme suhteliselt taanlaste moodi välja, siis on meid võetud kui oma inimesi,» ütles Signe, et kohanemine võõral maal polnud eriti raske. Enne lapse sündi töötas Signe tehases, kus toodeti loomapuure. Ta kinnitas, et pole kunagi kahetsenud Taanis elamist, kuid tunnistas, et igatseb Lõuna-Eesti loodust.

Rein on tõusnud 20 000-pealise seafarmi juhatajaks. Töölisi seal palju pole, põllul kaks inimest ja laudas kuus. Hommikeinet võtavad kõik töölised farmiomaniku Karli juures, kus vesteldakse kõikvõimalikest maailma asjadest.

Rein kavatseb Eestit külastada suvel, kuid seda, millal ta päriseks tagasi tuleb, ta ei tea. «Ootaks mingit põhjust, miks sinna minna. Ei taha niisama minna ja hakata tööd otsima. Aga see aeg kindlasti tuleb,» arvas Rein.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles