Fotovõistlusele oodatakse pilte Eesti ja naabrite elust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Piirissaare elust.
Pilt Piirissaare elust. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Eesti koostöö kogu annab septembris välja järjekordse Eesti inimarengu aruande, mille esikaane illustreerimiseks korraldatakse fotovõistlus “Siin on ilus elada”.

Eesti iseseisvuse taastamise kahekümnendale aastapäevale pühendatud inimarengu aruande peamiseks eesmärgiks on anda ülevaatlikku ja võrdlevat informatsiooni Eesti arengu kohta. Aruandes esitatakse juhtivate teadlaste poolt läbiviidud analüüside tulemused, mis hõlmavad olulisi teemasid ühiskonnaelus, nagu elukvaliteet, demokraatia areng, hariduselu, rahvatervis, majanduselu arengud, rahvastikuprotsessid ja inimeste hinnangud oma riigi arengutele. Et tegu on rahvusvahelise väljaandega, on inimarengu aruande üks eesmärk just Eesti ja teiste riikide võrdluspilt.

Avaldajate kinnitusel on seekordne aruanne eriline, keskendudes Eesti kahekümne taasiseseisvumisaasta saavutustele ning võrdluspildile Läti ja Leeduga, Läänemere ümbruses ning Euroopa Liidus.

Seepärast ootavad väljaandjad leidlikke loovtöid, mis võiks haakuda Eesti iseseisvusaastatega, õnneliku elu ja rahuloluga – sellega, mis on tähtis.

Samuti on konkursi üheks eesmärgiks Eesti kui elukeskkonna väärtustamine, toredate naabrite märkamine ning heade mõtete ja mälestuste säilitamine pildis.

Fotovõistlusel selgunud parimad tööd hakkavad kaunistama Eesti inimarengu aruande seekordset erilist väljaannet ja parimatele on väja pandud rida auhindu.

Kaastöid oodatakse teemadel “Eestimaa värvid”, “Vabaduse lapsed” ja “Meie Läänemere naabrid”.

Võistlusel osalemiseks sobivad fotod parameetritega 1600x1200 pikslit või 1200x1600 pikslit, mis on jpg formaadis. Ühe autori esitatud tööde arv ei ole piiratud ja osaleda võivad kõik soovijad.

Konkurss toimub kahes vanuserühmas: lapsed ja noored (kuni 19 a) ja üldarvestuses (osavõtjate vanus ei ole piiratud). Vastav märge palutakse lisada võistlustööle.

Hindamisel arvestatakse eelkõige autori loomingulisust ja omapärast lähenemist, oskust tabada põnevaid detaile ja meeleolusid ning temaatika oskuslikku kajastamist. Võistlustöid hindab žürii, kuhu kuuluvad tuntud Eesti inimesed ja oma ala asjatundjad.

Fotod tuleb lähetada 9. augustiks Eesti koostöö kogule e-posti aadressil info@kogu.ee või postiaadressil Roheline aas 5, 10150 Tallinn. Konkursi võitjad kuulutatakse välja Eesti inimarengu aruande esitlusel septembris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles