Galerii: unikaalse valge konjaki esitlus restoranis Nevski

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Restoranis Nevski toimus Prantsuse konjakimaja Godet’ toodete esitlus.

Selle korraldas mitmeid sajandeid kestnud konjakimaja perekonna noorim poeg Cyril Godet, kes esindab suguvõsa 15. põlvkonda.

Maitsta ja uurida sai kolme toodet.

Antarctica nime kandev innovaatiline konjak osutus tõeliseks sensatsiooniks. Jook on värvuselt valge ning see on valmistatud viinamarjasordist, mis kannab nime Folle Blanch. Selle sünnilugu sai alguse Cyrili isa, härra Jean Jacques Godet’ ekspeditsiooniga lõunapoolusele.

Lisaks erilisele värvusele on konjaki eripäraks selle serveerimise temperatuur. Antarcticat juuakse jääkülmalt, koguni 12 miinuskraadi juures.

Konjak on tüüpilise aroomi ja elegantselt maheda maitsega, samas seletamatult eripärane.

Vanades tammevaatides kuni kaheksa aastat laagerdunud konjak filtreeritakse vaadis tekkinud tanniini eemaldamiseks.

Selline metoodika avab Antarctica erilise maitse ja aroomid, mis teiste konjakite puhul varju jäävad.

Teise joogina esitleti traditsioonilist V.S.O.P. klassi konjakit. Gastronomy nime kandev ja maitseomadustelt kuiv jook on mõeldud toidu juurde.

Ka kolmas külalistele tutvustatud toode oli seotud perekond Godet' ajalooga.

Noorhärra Cyril Godet jutustas, kuidas tema vanaemale meeldis nautida tippklassi X.O. konjakit pirnimahlaga lahjendatult. Nii sündiski taevalik jook Pearadise, mis sümboliseerib justkui likööri jumalikult magusmahedat maitset ja mälestust vanaemast.

Godet’ konjakimaja Eesti esindaja on Monaco aukonsul Jüri Tamm, kes nautis esitlust koos Naiste Konjakiklubi liikmete ja teiste peente ning maitsvate jookide asjatundjatega.
 

Kiika pilte!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles