Vennad Urbid esinevad Leigo Järvemuusika avapäeval kammerorkestri saatel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Urbid.
Vennad Urbid. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

5.-6. augustil toimuva XIV Leigo järvemuusikafestivali avapäeva keskseks sündmuseks on vendade Urbide ainulaadne kontsert «Hingelele», kus nende lood tulevad esmakordselt esitusele kammerorkestri arranžeeringus.


Urbide etteasted on nii harvad ja haruldased ja publiku poolt alati palavalt oodatud. Nii on vendasid juba pikisilmi oodatud ka Leigol, seda enam, et Leigo loodusmaastikel astuvad Urbid rahva ette koos orkestri ja sõpradega.

Tarmo Urbi sõnul on tegu erakordselt lummava sündmusega nii nende kui ka publiku jaoks. «Mul on nii hea meel, et seekord saame lõpuks Leigost osa võtta. Pikendasin isegi lennupiletit, et saaks kauemaks Eestisse jääda,» rõõmustas Tarmo. «Mul on selline erutus sees!»

Vendade Urbide lihtsad ja siirad sügava sõnumiga meditatiivsed helijutustused on juba aastakümneid kuulajaid võlunud ning teevad seda tänase päevani. Leigo Järvemuusikal tekib kuulajal esmakordne ja ainulaadne võimalus kogeda Urbide vahetut helikeelt kammerorkestri saatel.

«Inimesed kuulevad midagi täiesti enneolematut. See saab olema spirituaalselt laetud sõnade ja viiside kogum, mis on hingele palsamiks ning viib mõtted rännakule,» lubas Tarmo. «Kirjeldaksin seda ühe sõnaga: maagia. Järve maagia».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles