Eestis tuuritab briti suupillimees Steve Lury

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Lury.
Steve Lury. Foto: Erakogu

Sel neljapäeval, 4. augustil alustab Pärnust oma Eesti tuuri suupillivirtuoos Steve Lury, kes sõidab mööda Maarjamaad koos ansambliga Roundabout.

Lury juhatab sel kolmapäeval oma suupilli töötoaga sisse Pärnu bluusipäevade peaesineja Steve Morrisoni jahtklubis asuval pealaval ja annab samas neljapäeval koos Roundaboutiga kontserdi.

Edasi näeb suupillimeest reedel, 5. augustil Võrus Kandle aia bluusil, pühapäeval, 7. augustil Tallinna Luscher & Matieseni terrassil, teisipäeval, 9. augustil Kunda linna klubis, 10. augustil Tartu Illegaardis ja 12. augustil Käsmus toimuval festivalil „Viru Folk“.

Luryt saadab ansambel Roundabout laiendatud koosseisus: Andres Roots kitarril, Peeter Piik bassil, Kalle Kindel trummidel ja Ahti Bachblum trummidel.

Sealjuures pärinevad muusikamehed nii Rootsi bändist Bullfrog Brown kui Svjata Vatrast. Nende seas olev Bachmann on näiteks neljakordne Raimond Valgre festivali ja viiekordne Alo Mattiiseni muusikapäevade laureaat.

Tallinna ja Tartu kontserdid annab bänd triona Lury-Roots-Kindel.

Roundabouti teine koosseis, kuhu kuuluvad peale Rootsi kitarrist Martin Eessalu ja läinud nädalavahetusel Pärnu suupillifestivali konkursil „Baltic-Nordic Open“ hõbemedali võitnud suupillimängija Indrek Tiisel, annab 4. augustil Pärnu bluusipäevadel suisa kaks kontserti.

“Roundabout on tegelikult mitu eri bändi, sest ühel hetkel jõudsin arusaamisele, et kui tahan mängida koos nende inimestega, kellega mulle meeldib koos muusikat teha, on suur osa neist muude tegemistega nii hõivatud, et saaksin parimal juhul pilli kätte võtta paar korda aastas,” selgitas Roots. “Mistõttu on Roundabouti mõte selles, et esinevad need, kes tol õhtul tulla saavad, lavale mahuvad ning – mis kõige tähtsam – bluusi mängida tahavad.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles