Jänedal kogunevad kangakudujad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

9.–11. augustil toimub Jäneda käsitöökeskuses kangakudujate kokkutulek ja õppepäevad “Rahvariideseelik”. Õpetajad Annely Sootna ja Elve Nurk õpetavad tundma kangastelgede osi, samuti tehakse läbi linase kanga lõime telgedele ülespanemine ja telje seadistamine.



MTÜ Loometöö juhatuse liikme Luule Nurga sõnul ongi telgede seadistamine ning lõime ülespanemine kangakudumise juures üks keerulisemaid töid.

Õpetajad annavad osalejatele ka teoreetilise ülevaate rahvariideseeliku kudumisest ja tehnikatest, kohapeal on kangastelgedel ka seeliku kangas üleval.

Kahel kangasteljel on võimalik proovida põrandavaiba kudumist. Lisaks õpitakse vöösid kuduma. “See on neile, kes tahavad rahvarõiva juurde kuuluvaid paelu ja vöösid – võrkvööd, kirivööd – teha,” täpsustas Nurga.

Täiendav info õppepäeva kohta on kättesaadav MTÜ Loometöö kodulehel.

Kangakudujate kokkutulekut “Rahvariideseelik” toetavad Lääne-Viru kohaliku omaalgatuse programm ning Tapa ja Ambla vald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles