Galerii: täna esilinastub «American Gangster» («Ameerika gangster»)

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «American Gangster» («Ameerika gangster»)
Kaader filmist «American Gangster» («Ameerika gangster») Foto: forumcinemas.com

Täna esilinastub Eestis tõsielul põhinev põnevusfilm «American Gangster» («Ameerika gangster»).

Frank Lucas (Denzel Washington) oli märkamatu autojuht, kelle tööandjaks üks New Yorgi musta allmaailma bossidest. Aga kui tema peremees sureb, kasutab Frank olukorda kiiresti ära, luues omaenda versiooni Ameerika unelmast.

Tänu kavalusele ja rangele ärieetikale haarab ta enda kätte enamuse kogu linna narkoäris, pakkudes kõrgema kvaliteediga kaupa konkurentidest odavama hinnaga.

Richie Roberts (Russell Crowe) on omaette tegutsev politseinik, kes märkab koheselt võimu vahetumist linna narkoturul. Ta kahtlustab, et juhtpositsioonile on maandunud eikusagilt uus niiditõmbaja, kelle meetodid erinevad kõigest, mida maffia seni kasutanud on.

Kaks meest seaduse eri poolelt, kes on mõlemad omade seas üksi, lähenevad kokkupõrkele, kus peale saab jääda vaid üks.

«American Gangsteri» lavastajaks on vanameister Ridley Scott. Filmis teevad veel kaasa ka Cuba Gooding Jr, Chiwetel Ejiofor, Josh Brolin, John Ortiz, Carla Gugino jt.

Film on alla 14-aastastele keelatud ning seda ei soovitata nõrganärvilistele, kuna filmis võib esineda vägivaldseid ja intensiivseid stseene.

Vaata ka treilerit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles