Onu Remuse laulud

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kiita või laita helilooja Priit Pajusaare, luuletaja Leelo Tungla ja Lasteekraani muusikastuudio noorukeste lauljate ühistööd on mõneti keeruline.

Oli ju Joel Chandler Harrise juba 130 aasta eest loodud onu Remus siiski neeger, vähe sellest, veel ori, kes teadupärast mitte ei laulnud, vaid jutustas istandikuomaniku pojale kõige ehtsamaid loomamuinasjutte. Neid nii-öelda onu Remuse jutte.

Kuigi mis lastel orjast ja Ameerikamaast. Neile on oluline muu. Nagu ehk täiskasvanutelegi, kes ihkavad kõik kas või korrakski tagasi titeikka.

Siinkohal võib vaidlema jäädagi, kas kasvavale põlvkonnale on rohkem meele järele Tõnu Aava esitatavad onu Remuse jutud, mida nutikad vanemad kasutasid omal ajal praegu 30-40aastaste unnesuigutamiseks, või eelistavad nad laulusõnade ja fonogrammidega varustatud CDd. Maitseasi, sest head ja kuulamist väärivad on nii üks kui teine, nii krabiseval vinüülplaadil kõlav kui moekal helikandjal salvestatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles