Pärnust pärit laulja avaldas rahvusvahelise singli

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christa.
Christa. Foto: Erakogu

Kahe aasta eest Saksamaal Eurovisioonile pürginud Pärnust pärit Krista Karu salvestas rahvusvahelise projekti “Song Invasion” raames singli, mis kõlab lauljate esituses üheaegselt mitmes erinevas riigis.

Karu, esinejanimega Christa seletuse kohaselt on projekti “Song Invasion” vedajaks Saksamaa poplaulja, laulukirjutaja ja produtsent Mave O’Rick.

“Idee oli pakkuda ühte ja sama laulu muusikutele kogu Euroopas,” seletas Christa. “Kõik artistid salvestasid ühe ja sama loo kas inglise keeles või oma emakeeles.”

Nii salvestasid kuus lauljat Saksamaalt, Poolast, Taanist, Küproselt ja Eestist poplaulu “High”, mille eestikeelse versiooni nimeks on Christa esituses “Armastan ja riskin”. Eestikeelsed sõnad kirjutas laulule tartlane Kristo Kaupmees.

Karu seletusel tohivad kõik lauljad oma versiooni laulust esitada kontserdil, samuti pürib Christa looga Eesti raadiotesse. Esialgu on lugu allalaetav muusikaportaalides. Lugu mängis ka Hollandi raadiojaam Radio International.

“Projekti eesmärk on luua platvorm tulevikku, et välja anda ja avalikustada uusi häid laule uuenduslikul ning värskel viisil kogu Euroopas ja ehk isegi üle kogu maailma,” tutvustas laulja. ““Song Invasion” tahab toetada produtsente, muusikastiile, laulukirjutajaid ja artiste ning pakkuda neile võimalust avaldada häid laule.”

Christa sõnade kohaselt ei ole siiski veel selge, mil moel tema koostöö Saksamaa muusikaprodutsendiga jätkub ja kas singlile on oodata järge.

Loo "High" kõiki versioone saab kuulata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles