Marksal algab noorte akordionistide suvekool

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akordionid. Foto on illustreeriv.
Akordionid. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaal Marksa puhkekeskuses toimub 1.-4. augustini Eesti akordioniliidu korraldatud 7. suvelaager noortele akordioniõpilastele üle Eesti.

Kokku osaleb laagris 67 noort akordionisti ja 12 akordioniõpetajat üle Eesti. Esindatud on õpilased Elvast, Ülenurmest, Kehrast, Arukülast, Võrust, Loksalt, Koselt, Kuusalust, Võrust, Tabasalust, Tallinnast, Märjamaalt, Kundast, Sakust, Koerust, Keilast, Raplast ja Pärnust. Pärnust osaleb Reet Nurmingu õpilane Mihkel Ojaots.

“Laager on akordionistidele mõeldud suvekoolituste seas ainulaadne, sellesarnast Eestis polegi,” tõdes suvelaagri korraldaja Kristel Laas.

Laager keskendub orkestrimängule, kus õpilased on akordioniorkestrisse jagatud muusikakooli klasside järgi: 1.-4. ja 5.-7. klass. Tänavu kuulub orkestrisse vastavalt 35 ja 32 mängijat. “Tänapäeval Eestis sellises suures akordioniorkestri koosseisus mängida on eriline,” rõhutas Laas. Esimestel aastatel said noored koostööd teha kauaaegse akordionipedagoogi, muusiku ja dirigendi Venda Tammanniga. Tänavu dirigeerivad orkestreid Cathlen Aidla Antsla muusikakoolist ja Eero Paltsepp Võru muusikakoolist. Paltsepp on Võru, Aruküla ja Kehra ühise akordioniorkestri dirigent ja välismaalt on nad toonud koju hinnalisi auhindu.

Peale koosmängu saab iga noor võimaluse võtta soolo- ja ansamblitunde tunnustatud lektorite Tiina Välja ja Aivi Tilga juures. Seal valitakse välja tublimad, kes lõppkontserdil koos saatebändiga üles astuvad.

Laager kulmineerub neljapäeval, 4. augustil kell 17 suure tasuta kontserdiga Pärnu ranna kõlakojas, kus astuvad üles mõlemad orkestrid, solistid ja akordioniansamblid. Kaastegevad on lauljatar Liisi Koikson, basskitarrist Martti Laas ja trummar Siim Arusoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles