Homme saabub Pärnusse professor Arbo Valdma

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbo Valdma.
Arbo Valdma. Foto: PP

Esmaspäeval, 1. augustil algab Pärnus juubelinumbriga rahvusvaheline klaveriprofessor Arbo Valdma (pildil) pianistide “SUVEUNIversiteet 2011”.

Kursusest võtab osa 20 pianisti Eestist ja üle maailma: Soomest, Norrast, Sloveeniast, Saksamaalt, Austrias, üks endine Arbo Valdma õpilane ja praeguseks elukutseline pianist Jaapanist ning mitu imelast Hiinast. Sloveeniast osaleb juba kolmandat suve pime pianist Zorfan Ðkrinjar.

Professor Arbo Valdma naasis äsja juulikuus Hongkongis esimest korda toimunud Liszti-nimeliselt klaverikonkursilt, kus osales þürii auesimehena.

Pärnus kümnendat ja koos talviste meistrikursustega kokku 16. korda toimuv meistrikursus annab pianistidele võimaluse esineda raekojas. Vähestele antakse võimalus musitseerida koos spetsiaalselt kursuseks kokkutuleva saateansambliga. Nende hulgas esitab Haydni klaverikontserti meie oma Pärnu muusikakooli poiss Robi Salumets, kes on professorilt saanud palju kiidusõnu.

Linna esinduskollektiivi Pärnu linnaorkestriga esinevad pianistid lõppkontserdil 10. augustil Pärnu kontserdimajas. Tunnid toimuvad raekojas ja on tasuta avatud kõigile huvilistele, samuti on tasuta kõik raekojas toimuvad kontserdid, piletiga on ainult lõppkontsert.



Klaverikool “SUVEUNIversiteet 2011”

1.-10. augustini Pärnus

Avatud tunnid Pärnu raekojas.

Reedel, 5. augustil raekojas

avakontsert. Esinevad meistrikursuse pianistid.

Laupäeval, 6. augustil raekojas

stuudiokontsert. Esinevad meistrikursuse pianistid.

Pühapäeval, 7. augustil raekojas

“Alles gute – Kõike head!”.

Esinevad meistrikursuse pianistid ja saateansambel.

Teisipäeval, 9. augustil raekojas

stuudiokontsert. Esinevad meistrikursuse pianistid.

Kolmapäeval, 10. augustil Pärnu kontserdimajas

lõppkontsert. Esinevad meistrikursuse pianistid ja Pärnu linnaorkester. Dirigent Jüri Alperten.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles