Lugeja: Uuspõllu etendus Kuressaares oli katastroof

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld
Jan Uuspõld Foto: Mihkel Maripuu

Eile Kuressaares aset leidnud Jan Uuspõllu kontsertetendus «Isa» läks Elu24 toimetuse poole pöördunud lugeja arvates vihma tõttu vett vedama.

«Uuspõllu etendus Kuressaares oli katastroof – vihma kallas, äikest lõi ning tehnika vedas alt,» meenutab kirjasaatja. «Jan tormas lavalt, kuna mikker lakkas töötamast, ekraan läks tumedaks, Jarek Kasari süntesaator ei mänginud.»

Rohkem teatrihuviline kannatada ei suutnud ja lahkus. «Edasi ei tea, kuna lahkusin võimatu olemise tõttu, mille põhjustas ilmataat,» tõdes ta.

«Monoteatri suvepäevade» raames aset leidnud etenduse juhi Karl Kermese sõnul kostitas ilmataat etendust tõesti kerge äikesega ja voolukatkestuse tõttu jäi etendus pooleli vaid loetud minutiteks ning kõik jätkus õnnelikult kuni võiduka lõpuni.

«Kirjeldus katastroofist aga ei vasta tõele,» ütles Kermes.

«Tuul tõusis ja külgsuunalt sadav vihm lühistas valgussilla esimese vaatuse teise kolmandiku lõpus. Voolukatkestus kestis umbes kolm minutit ja see järel jätkus etendus võiduka lõpuni. Kahju, et keegi kohe otsustas lahkuda, arvan, et ilmselt oli asi pigem vihmas, kui hetkelises pausis.
Etendus õnnestus kokkuvõttes toredasti ja Jareki klaverit voolukatkestus muide ei halvanud,» kirjeldas Karl Kermes.
.
Et selliseid asju edaspidi vältida, peeti täna hommikul ka Balti Kontserti tehnikutega nõu. «Pärisin aru, et miks sellised tehnilised apsud juhtusid. Leidsime lahendused, et tehnika enam etendust ei katkestaks, tegemist oli natuke halva asjaolude arvestamisega,» ei jätnud mees asja sinnapaika.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles