Buenos Aires sai Evita Peroni hiigelportree

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Peroni portree
Eva Peroni portree Foto: SCANPIX

Argentinas Buenos Aireses avati endise karismaatilise esileedi Evita Peroni hiiglaslik portree.

Portree avas Argentina president Cristina Kirchner, kes pidas ka Evita mälestuseks kõne, edastab AFP.

Üle üheksa korruse ulatuv portree on Argentina tervishoiuministeeriumi majal.

Näitlejanna Evita oli president Juan Peroni abikaasa. Argentinas on ta siiani nagu pühaku seisuses, kuna ta võitles naiste ja töölisklassi õiguste eest ning lasi ehitada haiglaid, koole ja lastekodusid.

«Eva Peron on Argentina ajaloo- ja kultuurikoon. Ta oli palju vaenlasi, kuid ka palju pooldajaid. Teda alandati, kuid nüüdseks on temast saanud rahvuskangelanna. Ta õpetas, et julguse eest tuleb vahel väga kõrget hinda maksta,» sõnas Argentina president.

Evita suur portree on 31 meetrit kõrge ja 24 meetrit lai.

Portree valmistanud kunstniku Alejandro Marmo sõnul on see võimalus ülistada naist, kes võitles sotsiaalse õigluse eest.

Selle nädala teisipäeval möödus 59 aastat Evita Peroni surmast. Ta suri 33-aastaselt vähki, olles siis oma populaarsuse tipul.

«See teos peaks nii argentiinlastele kui välismaalastele meenutama, et see naine suri küll noorelt, kuid samas saavutas surematuse,» sõnas heategevusfondi Evita Foundation juht Miguel Angel De Renzis.

Järgneval kuul saab Buenos Aires veel teise Evita portree. Sellel on teda kujutatud rahvale kõne pidamas.

María Eva Duarte de Perón (sünninimi María Eva Ibarguren; hüüdnimi Evita; 7. mai 1919 Los Toldos, Argentina – 26. juuli1952 Buenos Aires) oli Argentina presidendi Juan Peroni teine abikaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles