Reedel algav suupillifestival tähistab esimest juubelit

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kestutis Švitra mullune konkursivõit tõestab, et hea suupillimängija ei pea tingimata elukutselt muusik olema.
Kestutis Švitra mullune konkursivõit tõestab, et hea suupillimängija ei pea tingimata elukutselt muusik olema. Foto: Ants Liigus

Reedel algab Pärnu 10. suupillifestival “Baltic Nordic Harmonica”, mis toob igal aastal kokku rohkem kui paarsada muhedat suupillimängijat Euroopast ja USAst.

Festival toimub traditsiooniliselt kolmel päeval ja neljapäeva õhtul juhatab ürituse sisse jahtklubi laval toimuv soojenduskontsert, teatas festivali direktor Elmar Trink.

Tähtede paraad

“Reede on konkursipäev, parimad kõigis kategooriates saavad Baltic-Nordic Championi tiitli ja auhinna. Rahvusvahelisel žüriil on õigus määrata preemiaidki,” märkis Trink.

Reede õhtul leiab Pärnu kontserdimajas aset galakontsert “Tähtede paraad”. Näha saab suupillifestivali peakülalist suupillikvartetti Harmonicamento Saksamaalt. Kvartett on suupillimängu maailmameister, kus musitseerivad Hohneri muusikaakadeemia õppejõud. Üles astuvad veel maailmameister Philip Achille Suurbritanniast ja bluusitäht Mtys Pribojszki Ungarist koos trioga.

Galakontserdil toimub eesti esimese suupillikontserdi “Läänemere vetevanad” (autor Urmas Sisask) maailma esmaettekanne, kus Eesti noorte sümfooniaorkestri (dirigent Jüri-Ruut Kangur) saatel soleerib Karl Madis ja kaastegev on Piccolo suupillikoor.

“Laupäeval muutub Pärnu suupillipealinnaks. Hommikul annavad festivali peakülalised suupillialaseid konsultatsioone pillimängutehnika, musitseerimise ja pilli parandamise osas,” tutvustas Trink. Südapäeval algab Vallikäärus rahvamuusikakontsert “Suupill taskust välja” publiku auhindadele. Kontsert on tasuta.

Pärastlõunal kuuleb suupillimängu mitmel vabaõhulaval üle kogu linna, kuni kell 18 algab kuursaalis kontsert “Harmonica Fireworks”, kus esinevad konkursi parimad suupillimängijad ja festivali peakülalised. Sellele järgneb suur sünnipäevapidu: simman Vallikäärus koos Untsakate ja parimate eesti lõõtsameestega, tantsu ja üllatustega. Pidu kestab südaööni.

Lehvitage kollast

Pühapäeval, 31. juulil toimub traditsiooniline rongkäik läbi linna kuursaali vabaõhulavale, kus kontserdil pakutakse läbilõiget festivali tähtede esinemisest ja antakse kätte konkursi peapreemia.

Trink rõhutas, et taas pannakse käima suupillifestivali tasuta bussiliin, mis rahva kontsertidele toob. Kes tahab saada ajaloolise pika ninaga koolibussi peale, see lehvitagu festivali passi, flaierit või kandku kollast särki, sest päikesekollane on festivali värv.



Suupillifestival

Reede


Konkursipäev.

Konkursi “Baltic-Nordic OPEN” esinemised kuursaalis. Galakontsert Pärnu kontserdimajas.

Festivaliklubi õhtu jahtklubis. Vaba lava.

Laupäev

Muusikapäev.

Õpitoad vabahariduskeskuses (Pühavaimu 26).

Rahvamuusikakontsert “Suupill taskust välja” Vallikäärus.

Vabaõhukontserdid linnas.

Kontsert “Harmonica Fireworks” kuursaalis.

Festivali juubelikontsert-simman Vallikäärus.

Pühapäev

Pillipäev.

Rongkäik läbi linna.

Vabaõhukontsert kuursaali vabaõhulaval.

Konkursi peapreemia kätteandmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles