Norra massimõrvari ideaalriik on Jaapan

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breiviki manifest
Anders Behring Breiviki manifest Foto: SCANPIX

Norras möödunud reedel tapatalgud korraldanud Anders Behring Breivik ülistab oma 1500-leheküljelises manifestis Jaapanit.

Jaapan on Breiviki kirjutiste kohaselt ideaalriik, kuna seal ollakse tema arvamuse kohaselt teisest rahvusest inimeste vastu üsna tõrjuvad, kirjutab The Telegraph.

Breivik väidab oma manifestis, et Jaapani võimud ei luba moslemitel sinna elama asuda.

Tegelikult ei sea Jaapani seadused teisest riigist, religioonist ja rahvusest inimestele immigratsioonipiiranguid.

Jaapanis on immigratsiooniteema juba pikka aega päevakorral. Paljud jaapanlased on samas mures, et immigrantide tõttu võib kuritegevus kasvada  ning tekkida sotsiaalne segadus.

Asjatundjate arvates oleks aga «uut verd» vaja, kuna Jaapani rahvastik vananeb. Ka rikastavat teisest rahvusest inimesed kultuurimaastikku.

Jaapani elanikkonnast 1,7 protsenti ei ole sündinud Jaapanis.

Hiinlased ja korealased on Jaapani suurimad vähemusrahvused. Enamik korealasi on nende korealaste järglased, keda sunniti Jaapanisse kolima enne 1945. aastat, kui Korea oli Jaapani võimu all.

Breivik kirjutas oma manifestis, et ta tahab kohtuda Jaapani endise peaministri Taro Asoga. Aso on parempoolne konservatiiv, kelle hüüdlauseks on: «Üks rahvus, üks tsivilisatsioon, üks kultuur, üks rass».

Samuti ülistab Breivik Lõuna-Koread, kuna seal elab välismaalasi minimaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles