Vanemuise sümfooniaorkester annab tasuta suvekontserdi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise sümfooniaorkester.
Vanemuise sümfooniaorkester. Foto: Sille Annuk

Sel pühapäeval, 31. juulil kl 20 annab Vanemuise sümfooniaorkester Tartu Kassitoome orus tasuta suvekontserdi, kus soleerib viiulivirtuoos Denis Goldfeld Saksamaalt ja dirigeerib Mihkel Kütson.

Vanemuise teatri pressiesindaja Ave-Marleen Rei teatel tulevad kontserdil ettekandele Rossini “Sevilla habemeajaja” avamäng, Paganini “La Campanella”, Gershwini “Cuban Ouverture”, Falla “Danza ritual del fuego (El Amor Brujo)”, Raveli “Mustlased”, José Pablo Moncayo “Huapango”; Massenet’ meditatsioon ooperist “Thais”, Arturo Márquezi “Danzon No. 2”.

Rei teatel on kontserdil esinev Denis Goldfeld mitme rahvusvahelise konkursi võitja ja rahvusvaheliselt tunnustatud solist, kes on esinenud paljudes kuulsates kontserdisaalides. Solistina on ta üles astunud mitme tuntud orkestriga.

Kontserti konfereerib Vanemuise näitleja Hannes Kaljujärv, kes tutvustab vahetekstides Tartu Toomemäe lindude liigirikkust ja muud põnevat, mis puudutab kohalikku keskkonda.

“Kassitoome org on looduslikult väga huvitav paik, kus meile teadaolevalt ei ole kunagi esinenud täiskoosseisus sümfooniaorkester,” märkis Vanemuise juht Paavo Nõgene. “Soovime selle kontserdiga tänada kõiki, kes hoolivad Vanemuise teatrist ja külastavad meie etendusi ning kontserte.”

Etenduspaigana on Kassitoome orgu kasutatud varemgi. Nii mängis Vanemuine seal Evald Aava ooperit “Vikerlased”.

Pühapäevase 90minutilise tasuta kontserdi tarbeks ehitatakse Kassitoome orgu suur lava. Teater soovitab kontserdile tulijatel kaasa võtta sobiva istumisaluse, et ennast Kassitoome nõlvadel mugavalt tunda.

Kontserdiga soovib Vanemuise teater taastada suvekontsertide traditsiooni. 20. sajandi esimesel veerandil korraldati suvel, teatrihooaja vaheajal, Vanemuise sümfooniaorkestri kontserte aiakontsertide nime all. Kavades oli esikohal klassikaline muusika.

Pikalt Vanemuise muusikajuhi ja peadirigendi ametit pidanud Mihkel Kütsonile jääb pühapäevane kontsert selles ametis viimaseks. 1. septembril asub Vanemuise muusikajuhi ja peadirigendi kohale Paul Mägi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles