Kuuba kiitis Che Guevarast rääkiva filmi heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benicio Del Toro kehastamas Che Guevarat filmis «Guerilla»
Benicio Del Toro kehastamas Che Guevarat filmis «Guerilla» Foto: outnow.ch

Kuuba ametnikud kiitsid heaks Benicio Del Toro revolutsioonilise uue filmi «Guerilla», kuna valitsus on rahul sellega, kuidas linateoses lisaks peategelasele, Che Guevarale, Kuubat ning selle endist presidenti, Fidel Castrot, kujutati.

Film, mis räägib legendaarse Argentiina revolutsionääri, Ernesto «Che» Guevara tõusust ja langusest, sai vastuolulise süžee tõttu juulikuus Uue Ladina-Ameerika Filmifestivali presidendi, Alfredo Guevara terava kriitika osaliseks, vahendab WENN.

Guevara teatas, et filmi ei näidata Kuubal, kui sellesse jäetakse alles «Castro-vastased rünnakud», kuid neljatunnine linateos saab siiski festivaliprogrammi üheks osaks.

Hoolimata filmi heakskiidust peavad Del Toro, režissöör Steven Soderbergh ja filmi ameeriklastest osatäitjad saama esilinastuste külastamiseks loa Kuuba valituselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles