Amy Winehouse ja ülejäänud 27 klubi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurt Cobain
Kurt Cobain Foto: SCANPIX

Amy Winehouse'ist sai eile järgmine tuntud muusik, kes ühines nn 27 klubiga.

27 klubiks nimetatakse mõjukaid artiste, kes surid 27-aastaselt, vahendab Contactmusic.

Klubi sai alguse pärast seda, kui 1969. ja 1970. aastal surid Rolling Stonesi kitarrist Brian Jones, kitarrilegend Jimi Hendrix ning laulja ja laulukirjutaja Janis Joplin. Aasta hiljem ühines klubiga The Doorsi laulja Jim Morrison. Teised tähelepanuväärsed liikmed on Echo And The Bunnymeni trummar Pete De Freitas, Manic Street Preachersi kitarrist Richey James Edwards ja Nirvana ninamees Kurt Cobain.

Kurt Cobain: 27-aastane Nirvana laulja lasi end maha 1994. aasta 4. aprillil. Muusik pani alguse Seattle'i grunge-ajastule, kuid kurtis sageli staaristaatuse varukülgede pärast. Tal oli tormiline suhe kuulsuse, abikaasa Courtney Love'i ja heroiinisõltuvusega.

Jim Morrison: The Doorsi laulja surma põhjuseks nimetati südamepuudulikkust, kuid lahangut ei tehtud. Ta jõudis avaldada kuus albumit ning singlid «Light My Fire» ja «People are Strange» on populaarsed tänapäevalgi. Ta kasutas palju narkootikume ning tõenäoliselt sai Pariisi klubis üledoosi enne, kui ta surnult vannist leiti. Levisid kahtlused, et ta surnukeha visati vanni, kuid asitõendeid ei leitud. Morrison suri 3. juulil 1971. aastal. Kolm aastat hiljem suri tema tüdruksõber 27-aastaselt heroiini üledoosi.

Janis Joplin: Joplin kasvas üles Texases, kuid kolis 1960ndatel San Franciscosse ja ühines bändiga Big Brother. Juba paari aastaga sattus ta narkootikumide küüsi. 1970. aasta 4. oktoobril suri ta hotellis Landmark Motor Hotel tõenäoliselt heroiini üledoosi.

Jimi Hendrix: Hendrixit peetakse tänaseni üheks kõigi aegade parimaks kitarristiks. Ta oli peaesineja Woodstockil ning avaldas kolm väga edukat albumit. Ta suri paar nädalat enne Janis Joplinit, 18. septembril 1970. Lahang näitas, et ta lämbus oma oksesse, kuna oli tarbinud unerohtu koos veiniga.

Tervet nimekirja saad lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles