Dzheimzi omaloomingu-eri laupäeval klubis Korter

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dzheimz
Dzheimz Foto: Erakogu

Sel laupäeval on Tallinna klubis Korter võimalik näha esinemas underground-tantsumuusika elavat legendi Dzheimzi, kes mängib peol eksklusiivse seti oma viimase 16 aasta lugudest.

Dzheimz, kodanikunimega Ott Karp, on tegelenud muusikaloomisega juba varajasest noorusest - tema esimesed lood ilmusid juba siis, kui ta oli vaid 14-aastane.

Olles viimased aastad vedanud Raadio2’s saadet «Breiksipoliitika», on ta laiemat tuntust saanud ka drum&bass'i ja house'i vallas (pseudonüümiga 007).

Dzheimzi lood figureerivad nii mõnelgi klassikaks saanud varajasel eesti underground-kogumikul, näiteks «Legends Of The Nite», «Workin'» ja «Vibratsioon», ning debüütalbum «Bel Air» valmis aastal 1998. Selle albumi nimilugu ilmus ka «Vibratsiooni»kogumikul ja on üks äratuntavamaid ja musikaalsemaid selle ajastu drum&bass'i palasid.

Koos oma sõbra Ninjaga lõi Dzheimz plaadifirma Probe Recordings, mille alt ilmus aastal 1999 tandemi album «Gas Mask» ja aasta hiljem «Newdancebeat». Neil asuvad lood nagu «Karjala» kuuluvad kahtlemata eesti drum&bass'i kullavaramusse, olles tugevalt inspireeritud muuhulgas Bad Company, Ed Rushi ja Opticali rokilikest, ent masinlikest sünteetilistest helidest.


Laupäevasel üritusel OMG, MAX BPM! ongi harukordne võimalus kuulata läbilõiged mehe loomingust, kelle tööd eesti house'i, drum&bass'i ja breaks'i vallas on raske üle hinnata. Dzheimzile sekundeerivad DJ-d Coley ja Mark Slavin ning visuaalide eest vastutab VJ Teng.

Pilet maksab kõigest 1 euro!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles