Simpel Session kolib suveks Helsingisse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
fotod 2010 aastal Helsingis toimunud Stadi Summer Sessionist.
fotod 2010 aastal Helsingis toimunud Stadi Summer Sessionist. Foto: Simpel Session

Üheks maailma armastatuimaks ekstreemspordifestivaliks kasvanud Simpel Session korraldab oma järjekordse suvise BMX-võistluse Helsingis.

Eestlaste eestveetav trikirattavõistlus Stadi Summer Session toimub reedel, 20. augustil Helsingi südalinnas Kamppi väljakul.

Võistluse jaoks kerkib väljakule uhiuus esinduslik skatepark, mis on möödunud Summer Sessioni pargist päris tublisti suurem.

Möödundsuvist Stadi Summer Sessionit võib julgelt nimetada seni Soome parimaks BMX-ürituseks ning seekord loodetakse latti veelgi kõrgemale nihutada. Korraldajate sõnul on kohale oodata 75 ratturit 20 riigist üle maailma. Mullune Summer Session tõi päeva jooksul üritust uudistama kümned tuhanded vaatajad ning ilusa ilma korra oodatakse seekord veelgi lisa, sest võistluse ratturite nimekiri on kordades esinduslikum.

Nii meelitab Summer Session 11 kohale näiteks sellised BMX-maailma suurnimed nagu Gary Young, Daniel Dhers, Greg Illingworth, Mark Webb, Jason Phelan, samuti mulluse esikolmiku Sergio Layos'i, Ben Hennoni ja Bruno Hoffmani ning paljusid teisi trikirattaeliiti kuuluvaid velokutte.

Maailmanimedega võtavad mõõtu Skandinaavia, Venemaa ja Baltikumi paremik, sest Stadi Summer Session kujutab endast ka veebruarikuise Simpel Sessioni BMX-kvalifikatsioonivooru.

Nii selguvad augustis need Balti- ja Põhjamaade trikiratturid, kes pääsevad talvisel suurvõistlusel tippudega võistlema. Seega asutab end Soomes võistlema ka esinduslik rida eestlastest trikirattureid, eesotsas Eesti parimaks BMX-ratturiks tunnistatud Andres Lainevooluga.

Võistluspäeva juhivad New Yorgi BMX-legend Darryl Nau ning Euroopa BMX-guru Andy Zeiss, Soome kohaliku mikrofoniga toetab Tommi DMG.

Terveks päevaks linnaväljaku vallutav üritus on pealtvaatajatele tasuta.

Loomulikult on programmis korralik järelpidu.

Värskeimat infot Summer Sessioni kohta leiab Simpel Sessioni kodulehelt  ning Facebookist.
 

Stadi Summer Session from Simpel Session on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles