Kagu-Eesti alternatiivfestival müüb end dalai-laamaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
dalai-lama
dalai-lama Foto: AFP

Augustikuul külastab Eestit Nobeli rahupreemia laureaat Tema Pühadus XIV dalai-laama Tenzin Gyatso. Dalai-laama visiidi kuu ürituste hulka kuuluv 11.-14. augustini Põlvas toimuv kultuuri- ja kunstifestival Uue Ajastu Festival (UAF) on seekordseks juhtteesiks valinud «Rahu sagedus».

«Kutsume inimesi üles üheskoos uurima inimteadvuse kõrgemaid tasandeid ning mõtisklema ja võnkuma headel sagedustel,» edastas UAF-i üks korraldajatest Lehari Järg. Neil päevil kui Põlva võngub rahu sagedusel, ei eksisteeri «alternatiivi» ega «mainstreami» on vaid kunst ja muusika.

Positiivsete emotsioonide võimendamisel tulevad appi kunstinäitused, kontserdid, tänavamuusikud, luuleesitused, klubiüritused ja koosistumised ning visuaalkunst, mis kuvatakse õhtuhämaruses mitmesajaruutmeetrisele Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuse seinapinnale. Rahu võngub ka Eesti festivalide ühes põnevaimas telklas - kausja linnastaadioni põhjas.

Festivali avapäeval kuvatakse välikinos Põlva kunagise kinomaja Võit seinale film pealkirjaga «Kundun». 1997. aasta linateos (Režissöör Martin Scorsese) räägib dalai-laama elust tänapäevani, Hiina ülemvõimuga tekkinud probleemide lahendamisest ning ühes sellega Tiibeti kultuurist ning argipäevast.

Uue Ajastu Festival 2011: «Rahu sagedus» toimub Põlva linnas 11.-14. augustini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles