Ameeriklannat süüdistatakse enesetapu teinud tüdruku kiusamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MySpace suhtluskeskkonnas koolitüdrukut kiusanud naisele esitati süüdistus
MySpace suhtluskeskkonnas koolitüdrukut kiusanud naisele esitati süüdistus Foto: AFP / Scanpix

USAs California kohtus loeti MySpace suhtluskeskkonnas koolitüdrukut kiusanud naisele süüdistus ette.

Prokuröri sõnul teeskles 49-aastane naine internetis, et on 16-aastane Josh Evansi nimeline poiss, kirjutab Helsingin Sanomat.

«Josh Evans» hakkas  MySpace`is suhtlema 13-aastase Megan Meieriga. Tüdruk armus «poissi», kuid kui talle teatati ta mahajätmisest, tegi tüdruk enesetapu.

Naise tütar oli enesetapu teinud tüdruku sõbranna, kuid sõprussuhe katkes. Pärast seda mõtles naine koos tütre ja ühe tuttavaga välja plaani, kuidas tüdrukule kätte maksta. Naine teadis, et tüdruk on tavapärasest tundlikuma loomuga.

Kohtudokumentides seisab, et naisel oli kavatsus tema ja tüdruku vahel olnud netisuhtlus avalikustada.

Viimases «Josh Evansi» poolt tüdrukule saadetud e-kirjas seisis, et maailm oleks parem paik, kui tüdrukut selles ei oleks.  Vaid tund selle meili saamise järel leidis tüdruku ema oma lapse surnuna.

Julm juhtum hämmastas selle uurijaid. Naise koduosariigi Missouri ametivõimud ei esitanud naisele netikiusamises süüdistust, kuna selles osariigi seadustes ei ole sellist punkti, mille põhjalt oleks naise üle saanud kohut mõista.

Lõpuks anti naine kohtu alla Californias sealsete seadustele toetudes. Kui kohus naise süüdi mõistab, siis võib teda kuni viie aasta pikkune vanglakaristus ees oodata.

Naise advokaadi sõnul ei olnud naine väljamõeldud profiili loomise ja kiusamisega seotud, vaid seda tegid ta tütar ja tuttav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles