«The Exorcist» valiti parimaks õudusfilmiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «The Exorcist» reklaamplakat
Filmi «The Exorcist» reklaamplakat Foto: /theexorcist.warnerbros.com

MSN Movies poolt tehtud küsitlus näitas, et filmifännide arvates on parim õudus- ja ulmefilm 1973. aastal valminud linateos «The Exorcist» (Vaimude väljaajaja).

Teisele kohale maandusid «Saw» (Saag) filmid ning kolmandale režissöör Stanley Kubricki kultusteos «The Shining» (Hiilgus).

Parimate õudus- ja ulmefilmide nimekirja mahtusid veel «The Omen» (Oomen),  kaks «Jaws» (Lõuad) filmi ja «The Blair Witch Project» (Blairi nõiafilm).

Hirmutavamaks tegelaseks valiti Anthony Hopkinsi poolt kehastatud inimsööjast psühholoog Hannibal Lecter, talle järgnesid «Alien» (Tulnukas) filmide tulnukad.

Õudus- ja ulmefilmidefilmide parimad positiivsed kangelased olid  Ellen Ripley «Alien» (Tulnukas) filmides, Clarice Starling filmis «The Slience of the Lambs» (Voonakeste vaikimine) ja politseiülem Brody linateoses «Jaws» (Lõuad)

Parima õudus- ja ulmefilmi tunnusmeloodia on filmifännide arvates filmidel «Jaws».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles