Pärnu kesklinnas kõlab raviv groove

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Werts ja Ivo Lille.
James Werts ja Ivo Lille. Foto: Erakogu

Laupäeva hilisõhtul musitseerivad Pärnu kesklinnas asuva puhveti A.P.T.E.K. terrassil USA päritolu laulja ja basskitarrist James Werts ning saksofonist Ivo Lille.

Ürituse korraldaja Kai Tarmula teatel esitavad mehed lugusid selliste artistide varasalvest nagu Earth Wind & Fire, Michael Jackson, Bob Marley, Cool&Gang ja Prince. Esitusele tuleb nii groove’i, funky’t kui R&B'd. Lood peaksid valmistama äratundmisrõõmu, muusika on energiline ja sisaldab palju improvisatsioonilisust.

USAst Los Angelesest pärit James Wertz teeb muusikat jazz'ist rokini. Omal ajal osales ta USA bändis nimega Kraze, mille laulja oli pool aastat Anastacia Lyn Newkirk, kes sai hiljem soolokarjääri tehes maailmakuulsaks artistinime Anastacia all.

Pärnust pärit Ivo Lille on õppinud Pärnu muusikakoolis klaverit, akordioni ja saksofoni Endel Priilinna käe all. Pärast Pärnu 1. keskkooli lõpetamist tudeeris Lille Tallinna G. Otsa nimelises muusikakoolis Olavi Kasemaa saksofoniklassis.

1999. - 2004. täiendas Lille end Soomes Sibeliuse akadeemias Pekka Savijoki saksofoniklassis. 2006. aastal omandas ta doktorikraadi Eesti Muusika- ja teatriakadeemias ja sealgi oli tema põhipilliks saksofon. Hetkel töötab ta samas kooli õppejõuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles