Muuseum pakub hansapäevadel põnevat tegevust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimuuseumis saab osaleda töötubades.
Postimuuseumis saab osaleda töötubades. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Eesti Rahva Muuseum ootab Tartu hansapäevade ajal nii põnevatesse töötubadesse kui uudistama raudesemeid.

Eesti Rahva Muuseumi kommunikatsioonijuhi Reimo Rehkli teatel saab sel nädalavahetusel toimuvate hansapäevade ajal osaleda postimuuseumis tasuta töötubades “Teate? Jaam.”.

Töötubades saab kolmel päeval valmistada postkaarte, kirjutada skriptooriumis kalligraafilise kirjaga kaardile, märgistada kaart hansapäevade templiga, pitseerida ümbrik vahaga ja saata kiri tulevikku. Kiri tulevikku läheb teele aasta pärast, võid saata selle iseendale, sõbrale või jõuluvanale.

Eesti Rahva Muuseum avab hansapäevade raames Raualinna osana (Tasku-Aura-AHHAA keskuse ümbruses) Taskus näituse “Muuseumi raudvara”.

Näitusel saab aimu, milline näeb välja tuluseraud või hundioda jpm.

Näituse eesmärk on tutvustada rauast esemeid, mida enam kui saja aasta jooksul on muuseumisse kogutud. Rauda ei kasutata ainult tööriistade tegemiseks, vaid ka tarbeesemete ja iluasjade loomisel. Nii leiabki Tasku vaateaknalt pressraudu, jalgratta, laternaid, ahingud ja palju teisi raudesemeid.

Näitus jääb avatuks 22. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles