Unustatud mõisates kõlavad ooperiviisid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sopran Kai Kallastu.
Sopran Kai Kallastu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sopran Kai Kallastu ja pianist Diana Liiv esitavad augusti esimesel nädalavahetusel unustatud mõisate kontserdisarjas viies mõisas Ferenc Liszti loomingut.

Kontserte korraldava Muusikasõprade seltsi kontserdisarjade kunstilise juhi Diana Liivi teatel möödub tänavu 200 aastat ungarlase Ferenc Liszti sünnist.

Seetõttu tuleb kontsertidel ettekandele üks Liszti tuntumaid teoseid, Ungari mustlaste keevalistest tantsuviisidest inspireeritud “Ungari rapsoodia nr 2”, mis peaks olema noorematele kuulajatele tuttav Disney multifilmist “Tom ja Jerry. Kassikontsert”.

Liszti laulud “Kolm Petrarca sonetti” on inspireeritud silmapaistva Itaalia poeedi, teadlase ja humanismi suurkuju Francesco Petrarca (1304-1374) tundelistest tekstidest ja avavad helilooja veidi teistsuguse tahu. Liivi kinnitusel on laulude meloodiline kontuur ilulev ja järgib parimaid Itaalia ooperite traditsioone.

Sopran Kai Kallastu on Pärnus elav vabakutseline laulja, kes on esinenud ooperi- ja suurvormisolisti ning kammerlauljana nii Eestis kui mujal Euroopas. Kallastu repertuaar hõlmab teoseid renessansist nüüdismuusikani ja ta on olnud mitme eesti helilooja teoste esmaesitaja. Ta on lõpetanud Helsingi Metropolia ametikõrgkooli klassikalise laulu ja vokaalpedagoogika erialal ning täiendanud end mitme vokaalpedagoogi juhendamisel.

Pianist Diana Liiv on lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia Peep Lassmanni klaveriklassis, täiendanud end USAs Longy Scool of Music'is ja Helsingis Sibeliuse akadeemias.

Kontserdid kõlavad 6. augustil Vana-Vigala, Tõstamaa ja Võidula mõisas ning päev hiljem Lahmuse ja Kärstna mõisas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles