Kadrioru loss ootab aastapäevale

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadriou lossi 293. aastapäeval toimuvad järjekordsed lossiaiamängud.
Kadriou lossi 293. aastapäeval toimuvad järjekordsed lossiaiamängud. Foto: Eesti Kunstimuuseum

Sel neljapäeval, 21. juulil ootab Kadrioru kunstimuuseum lossi 293. aastapäevale, mida kümnendat aastat tähistatakse lossiaiamängudega.

Eesti kunstimuuseumi pressiesindaja Anu Adra-Entsiku teatel ärkavad seekordsetel mängudel justkui ellu valitud kunstiteosed Kadrioru kunstimuuseumi väljapanekust, mis jutustavad lugusid, esitavad mõistatusi ja kutsuvad mängima.

“Ootame külla peresid koos lastega, et veeta lossis ja selle ümbruses üks lustlik päev mängides, meisterdades ja teadmisi kogudes,” rääkis Kadrioru kunstimuuseumi direktor Kadi Polli.

Nii saab lossiaias aidata kunstnikul värve segada, Noal loomi laevale paigutada, panna proovile oma jahiõnn ja osavus ning õngitseda basseinist kuldõunu.

Mikkeli muuseumis ootavad sünnipäevalisi lohed ja draakonid. Lossikooli töötoas saab meisterdada maske, osaleda suure sünnipäevakaardi tegemisel ja maalida kividele suviseid pilte.

Lossis võtab külalisi vastu Venus, kes räägib aegade hämarusest meieni jõudnud loo tülist, mis tekkis kuldõuna pärast, ja sõjast, mis selle tagajärjel puhkes. Ta kutsub lapsi endale appi, et leida üles vägilane Achilleus, et sõda lõpetada.

“Muuseumis on ellu ärganud teisedki kunstitööd ja teekond Achilleuseni ei kulge kuigi kiiresti,” seletas Polli. “Teel satutakse mitmesse pulma, nähakse kogemata pealt jahijumalanna suplust ja ollakse kimpus Meeletusega, kes ei lase teelistel mõistlikke otsuseid teha. Õnneks kohtutakse ka Mõistlikkusega, kes mõtleb välja kavala plaani, kuidas Achilleus siiski üles leida.”

Kell 11 algava ürituse enamik tegevusi on tasuta. Tasulised on vaid ringkäigud lossidaamiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles