Viimane line-tantsu festival vaimustas lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esireas tantsib Lüllemäe rühmas käiv Timmu Viilup, kes ainsa poisina ka festivalist osa võttis.
Esireas tantsib Lüllemäe rühmas käiv Timmu Viilup, kes ainsa poisina ka festivalist osa võttis. Foto: Erakogu

Sel aastal viimaseks jäänud 12. Eesti line-tantsu festivalil osalenud Valgamaa tantsijad meenutavad seda hea sõnaga.

Pärnumaal Sassi tallis peetud üritusel juba kuuendat korda käinud tantsijate rühma MTÜ EveMar juhendaja Eve Lahesoo rääkis, et esmalt võeti osa Pärnus toimunud rongkäigust. Hiljem liiguti edasi Sassi talli, kus tantsuõpetajad Leedust, Prantsusmaalt ja Lätist jagasid õpetussõnu. Talli tantsuplatsile kogunes rohkesti tantsijaid, kes moodustasid seekord tavapärase pika rivi asemel spiraali.

«Mingi hetk tuli tugevat äikesevihma ka, aga inimesed tantsisid vihmas edasi – vägev oli,» kirjeldas Lahesoo. «Lapsed, kes olid esimest korda, hakkasid pärast muretsema, kas on vanusepiirang ka, millal nad enam festivalile minna ei tohi. Neile tohutult meeldis.»

Lõppenud festivali korraldaja Kaie Segeri sõnutsi sellest hoolimata, et senise nime all viimast korda kokku saadi, line-tantsuga Eestis ühel pool ei olda. Festivaliga minnakse tema kinnitusel edasi uue nime all, kolitakse ka uude kohta. Sassi tall ei sobinud enam korraldamiseks, sest iga-aastane üritus ajas hobused stressi.

EveMari grupi 45 osalenust olid kaasas 25 last, kellest ühed tulid Valgast, teised Lüllemäelt. Valga lapsi juhendab Marika Hõbejõgi, Lüllemäel õpetab Lahesoo. Üritusest võttis peale nende näiteks osa ka Valga Country Dancers.

Pealtvaatajate ja tantsijatega võis Segeri hinnangul inimesi festivalil olla kokku kuni 500.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles