Kuressaare lossihoovi püstitati ooperimaja

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaarde kerkis taas ooperimaja.
Kuressaarde kerkis taas ooperimaja. Foto: Eesti Kontsert

Esmaspäeval, 18. juulil algasid Saaremaa ooperipäevad, mille puhuks püstitati Kuressaare lossihoovi hiiglaslik ooperimaja, mis mahutab ligi 2000 vaatajat.

Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten oli uhke tänavuse uudse lahendusega ooperimaja üle ja kinnitas, et kõik etendused kõlavad seal fantastiliselt.

„Ajalooline lossimüür lava tagaseinana on tänavu publikule läbi saladuseloori nähtav, muutudes otsekui ooperipäevade üheks peategelaseks,” rääkis Leiten. “Tulge kõik nautima seda võrratut atmosfääri, hingekõigutavat muusikat, südantlõhestavat ooperitraagikat ning Kuressaare linnuse salapärast ilu! Peaaegu kõigile etendustele on veel natuke vabu kohti.”

Türgist jõudis Saaremaale kohale ooperipäevade peakülaline Ankara riiklik ooperi- ja balletiteater. Türgi mainekaima ooperimaja esituses jõuab kahel õhtul publikuni nende uuslavastus, Mozarti “Haaremirööv”.

Taas kord on kohal rahvusooper Estonia, kelle seekordseks lavastuseks on Puccini “Boheem”. Veel on kavas traditsiooniline ooperigalaõhti ja kirsiks tordil maailma tenorite absoluutsesse tippu kuuluva José Cura soolokontsert koos rahvusooperi Estonia koori ja orkestriga.

Arvukatel kontsertidel Kuressaares ja kogu Saaremaal jõuavad solistidena publiku ette säravad ooperitähed Aile Asszonyi, Tommi Hakala, Helen Lokuta, Kai Rüütel, Jaakko Ryhänen, René Soom, Janne Ševtšenko, Priit Volmer jpt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles