Vene linna elanikele tehti hommikuvõimlemine kohustuslikuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene linna elanikud peavad hommikuti võimlema
Vene linna elanikud peavad hommikuti võimlema Foto: Reuters / Scanpix

Lõuna-Venemaal Musta mere rannikul asuv Anapa on oma elanikud võimlema pannud.

Anapa linnavõimude arvates oli elanike lodevus, ülekaalulisus ja alkoholi tarbimine ületanud igasuguse piiri, edastab AFP.

Linnavõimud võtsid elanike elukommete parandamiseks kasutusele nõukogudeaegse meetodi ja kõik täiskasvanud elanikud peavad iga päev kell seitse hommikul võimlema.

Linnavõimude käsu kohaselt peavad kortermajade elanikud moodustama võimlemisgrupi iga kümne korteri kohta.

Võimlemises osalemist hakatakse kontrollima.

Lisaks võimlemisele on Anapal plaanis keelata avalikes kohtades suitsetamine, joomine ja vandumine.

Anapa elanikud ei ole uutest reeglitest just vaimustuses.

«Ma tõesti ei saa aru, kuidas kedagi saab kell seitse hommikul võimlema või vandumisest loobuma sundida,» sõnas kohalik elanik, torumehena töötav Ivan Petrov.

Nagu paljudes teistes Venemaa linnades, on ka Anapas suuri sotsiaalseid ja majanduslikke probleeme liigse alkoholitarbimise tõttu.

Linnapea Anatoli Pakmonov loodab, et uued reeglid ärgitavad inimesi ebatervislikust elust loobuma ja paremaid elukombeid omaks võtma.

«Loomulikult ei saa loota, et kõik täiskarsklaseks hakkaksid ja päevapealt suitsetamisest loobuksid. Kui saame niikaugele umbes 20 – 35 protsenti täiskasvanud elanikest, on tulemus hea,» selgitas linnapea.

Tervislike eluviiside aktivistide arvates jätsid linnavõimud ühe suure probleemi kahe silma vahele. Nimelt on Anapa elanikel harjumus päevalilleseemneid süüa ja selle tõttu on linn pidevalt päevalilleseemneid täis.

«Ka päevalilleseemnete söömine avalikes kohtades tuleks keelata,» arvasid aktivistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles