«Meie Euroopas»: hakkaja Taisi alustas Londonis nullist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
London
London Foto: SCANPIX

Teisipäevaõhtuse ETV saate «Meie Euroopas» teises loos uuris Maire Aunaste, kuidas veereb elu Taisil Londonis.

Taisi Suits on pärit suurest perekonnast Turba lähedalt, mille kõik kümme last elus hästi hakkama saavad. Taisi töötab Londonis personaaltreenerina ja võistleb ka triatlonis, millest osavõtt on neiule väga tähtis, sest võistlemise eest saadud raha läheb heategevuseks.

Kui Taisi kolm aastat tagasi Londonisse sõitis, istus ta viis tundi lennujaamas ning mõtles järele. Ta ei saanud tagasi tulla, sest tal polnud tagasisõidupiletit. Ta polnud kunagi nii palju inimesi näinud ning talle tundus, et oli ainuke inimene, kes ei teadnud kuhu minna või kus ööbida.

Ta plaanis õppima minna Londoni kaasaegse tantsu kooli. Paraku ei teadnud ta, et vaja on õppemaksu maksta ja tal ei olnud 70 000 krooni õppemaksuks kusagilt võtta. Kool jäi seega katki ja oli vaja kiiresti tööd otsida. Ta käis paljudes söögikohtades end pakkumas ning oli sunnitud valetama, et tal on töökogemus olemas.

Esimese töökoha sai ta türgi restoranis, kus olid kõik toredad inimesed ja aitasid teda. Kõige raskem oli tema jaoks õppida menüü selgeks, kuna tal polnud inglise keel kõige parem.
Öömaja sai ta alguses sõbranna juurest ning siis üüris toa.

Ta hakkas kiiresti kooli peale mõtlema ning on nüüdseks kaks aastat sporditeadust õppinud. Õppemaksu maksis ta oma taskust.

Taisi ema Viivi meenutas, et suurel perel oli kõige raskem krooni tuleku ajal. Kuna neil olid koduloomad, jätkus lastele süüa, kuid raha polnud neile kaasa anda. Viivi kümnest lapsest elab kaks välismaal, üks Inglismaal ja üks Soomes. Ta tunnistas, et on küll kahju, kui lapsi nii harva näeb.

Taisi peab juba pool aastat personaaltreeneri ametit ühes mainekas spordiklubis. Spordipisiku sai ta isalt ning tegeleb nüüd triatloniga.

Eestis üritab Taisi käia nii palju kui võimalik. Piletid ei olevat ka eriti kallid ning talle makstakse üsna normaalselt.

Oma tulevikku seob ta maailmaga, kuid on kindel, et jõuab lõpuks Eestisse tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles