Linnaorkester esitab armastatud meloodiaid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaorkester.
Pärnu linnaorkester. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kolmapäeval, 20. juulil esitab Pärnu linnaorkester peadirigent Jüri Alperteni juhtimisel Ammende villa aias tuntud ja armastatud meloodiaid.

Pärnu linnaorkestri produtsendi-reklaamitoimetaja Helen Erastuse teatel tulevad kontserdil ettekandele tuntuimad numbrid Fr. Suppé’ ja J. Straussi operettidest ning lemmikteosed E. Elgari, V. Ojakääru, G. Gershwini jt loomingust.

Erastuse teatel on Jüri Alperten Pärnu linnaorkestri peadirigendina leiba teeninud juba 1998. aastast. Tallinna konservatooriumi pianistina ja Leningradi konservatooriumi dirigendi haridusega lõpetanud muusik on olnud rahvusooperi Estonia peadirigent 2002–2004, Eesti muusikaakadeemia sümfooniaorkestri peadirigent 1994–2000 ja on 1993. aastast Eesti muusika- ja teatriakadeemia sümfooniaorkestri dirigeerimise õppejõud.

Alperten on juhatanud mitmeid sümfooniaorkestreid ja andnud kontserte Venemaal, Ungaris, Soomes, Lätis, Rootsis, Ameerikas ja mujalgi. Tema dirigendiportfelli on mahtunud rohkem kui 40 lavateost, nii oopereid, ballette kui operette. Aastatel 1997 ja 2002 pälvis Alperten Eesti kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia. Eesti riik tunnustas teda 2009. aastal Valgetähe IV klassi teenetemärgiga.

Pärnu linnaorkestril on sel suvel ees veel esinemised Neeme Järvi suveakadeemia ja Arbo Valdma rahvusvahelise klaverikursuse raames. Ammende villa aias näeb linnaorkestrit järgmisel korral teisipäeval, 16. augustil, mil orkestri ees soleerivad Maano Männi viiulil ja Leonora Palu flöödil. Kavas on A. Vivaldi ja Á. Piazzolla teosed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles