Poliitik Liisa Pakosta peres on kõik suured maasikamoosi austajad. Seepärast pole ka imestada, et tänavu on naine jõudnud sisse teha juba 70 kilo maasikaid, enamiku sellest kogusest toormoosiks, kirjutas Naisteleht.
Liisa Pakosta on moosiks keetnud juba 70 kilo maasikaid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eelmisel aastal tegime 80 kilo maasikaid ära, sel aastal lõppesid need lihtsalt enne otsa,» ütles Pakosta.
Toormoosi valmistamiseks soovitab Pakosta maasikad väikesteks tükkideks lõigata ning need siis õrnalt suhkruga segada. Teine võimalus on aga veel: «Panen kilekoti põhja küpsetuspaberit, laotan ilusad puhtad maasikad sinna peale, külmutan kergelt läbi, korjan kokku ja panen kilekotiga sügavkülma seisma.»
Lisaks plaanib naine külmutada nii musti sõstraid ja vaarikaid ja keeta moosi õuntest.