Endla jazzklubis kõlab svingiklassika

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Vassiljev.
Aivar Vassiljev. Foto: www.jazz.ee

Sel reedel, 15. juulil Pärnus Teatrikohvikus toimuvas Endla Jazzklubis kuuleb Margot Kiisi ja Aivar Vassiljev Acoustic Bandi esituses nii svingiklassikat kui sekka laule Eestist ning Islandilt.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel lõpetas Margot Kiis G. Otsa nimelise muusikakooli laulu erialal. Jazz-muusikaga on ta tegelnud 1992. aastast, mil Helmut Aniko ta oma kvartetti kutsus. Hiljem tegutseti triona (Aniko-Soo-Kiis). Peale selle on ta olnud solist bigbändides ja laulnud koos paljude Eesti jazz-muusikutega.

1998. aastast elab Kiis Islandil, kus ta töötab muusikakoolis lauluõpetajana ja selle kõrvalt vabakutselise lauljana.

Trummar Aivar Vassiljev on aktiivselt tegev nii jazz-muusiku kui õpetajana Otsa koolis. Tema bändi kitarrist Kusti Lemba on pärit Saaremaalt ja tema esimeseks kitarriõpetajaks oli legendaarne Tiit Paulus. Sel kevadel lõpetas ta G. Otsa nimelise muusikakooli Mart Soo juures ja jätkab õpinguid Eesti muusikaakadeemia jazz-muusika osakonnas.

Bändi bassist Taivo Sillar on figureerinud Eesti muusikas juba aastakümneid. Sillar on kauaaegne ERSO liige ja osalenud lugematutes jazz'iprojektides.

Jazzklubi on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles