Neitsit tahtnud mehe abielu kehtetuks tunnistamine tühistati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neitsit tahtnud mehe abielu kehtetuks tunnistamine tühistati. Fotol moslemite abielutunnistus
Neitsit tahtnud mehe abielu kehtetuks tunnistamine tühistati. Fotol moslemite abielutunnistus Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa Lille´i kohus otsustas ühe abielu kehtetuks tunnistamise tühistada.

Uus otsus aga ei rahuldanud ei meest ega naist, sest ametlikult jäid nad ikkagi abielupaariks, kirjutab AFP.

Kohus tühistas kahe moslemi abielu  selle aasta aprillis. Mees, 30-aastane insener tõi kohtus abielu kehtetuks tunnistamise põhjuseks selle, et naine oli enne abiellumist valetanud, et on neitsi.  Mees ei nõustunud ainult abielu lahutamisega, sest ta ei tahtnud saada lahutatud mehe mainet.

Naine, 20-aastane üliõpilane, oli esialgu abielu tühistamise vastu, kuid hiljem hakkas seda pooldama. Naise sõnul pettus ta neitsilikkust üle tähtsustanud mehes.

Naise sõnul tahab ta juhtunu seljataha jätta ja elus uue lehekülje pöörata.

Juhtum jõudis uuesti kohtusse ning kohus otsustas tühistada abielu kehtetuks tunnistamise.  Kohus leidis, et neitsilikkust ei saa pidada selliseks asjaks, mille kohta valetamise tõttu tuleks abielu automaatselt tühistada.

Inimõigusorganisatsioonide arvates oli kohus esialgse abielu tühistamisega nõus, kuna mees ja naine olid moslemid. Kuid ametivõimude ja mehe advokaadi sõnul ei mänginud religioon ega ka neitsilikkus kohtu otsuse juures rolli. Põhirolli mängis see, et naine valetas mehele.

Prantsusmaa justiitsminister Rachida Dati pooldas moslemite abielu tühistamist, sest tema sõnul see teenib eelkõige noore naise huve.

Prantsusmaa seaduse kohaselt saab abielu tühistada, kui üks abikaasadest on valetanud näiteks varasema abielu, kuritegevuse, kodakondsuse või vaimse tervise probleemide kohta. Seaduses aga ei ole ühtegi sõna neitsilikkuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles