Koju või peole? Suur hulk inimesi soovisid eile Virtsu sadamast Saaremaale pääseda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile filmitud videoklipis sai näha, kui suur hulk inimesi soovis eile Virtsu sadamast pääseda praamile, et sõita Saaremaale. Osad läksid kindlasti nädalavahetuseks koju, teised aga võtavad osa «I Land Sound» festivalilt.

12.-15. juulil maandub maaliliselt ilusa Illiku laiu peal taas elamusfestival «I Land Sound». Taotlusega jätta mured ja materjal korraks körvale, tuues kaunis looduses ja vabas öhustikus kokku parim, mis muusikal, kunstil, ühisel koosviibimisel ja Eesti suvel anda on. Üks korralik sööm mereöhku ja praamisõit võtavad eest su maski ning teisel pool kallast leiad üles iseenda.

Saaremaale, Illiku laiule jõudes kaob ajaline dimensioon ning iga ärkamine on märgiline. Siin on vördselt ruumi inimese, linnu ja looma jaoks ning indiviidi suuruse defineerib tema südame mööt. Saarel on kombeks kokku hoida ja nii juhtub ka «I Land Soundil», kus rikastava sündmuse nimel ühendavad jöud elektroonilise ööelu pioneerid, kunstnikud ja kohalik kogukond. Kolm kordumatut päeva ja kustumatu mälestus.

Nende köikide rütmide ja meloodiate vahel leiame aega ka looduse ning iseenda kuulamiseks. Nelja päeva ja kolme öö jooksul pakume tegevusi kehale ja hingele, töötubasid ja loenguid, kinolinastusi ning etendusi. Silmailu loovad tuleskulptuurid, kunstnike ehitud lavad ning erinevad installatisoonid. Keha eest saab hoolitseda jooga või saunaga ning palava suveilma eest pakub jahutust merevesi.

«I Land Sound» toob kokku 29 kooslust ning üle 150 kodumaise DJ. Lisaks DJ´dele astuvad sel aastal üles ka live-muusikud, kelle etteasted kõlavad läbi hoolikalt valitud, maailmatasemel helisüsteemide nii Eestist kui välismaalt.

Festival toimub Illiku laiul, kohe Saaremaa väravas, Orissaares. Teid tervitab rahustav meri, piirideta taevavõlv ja tuulest viidud kõrkjad.

Täpsemalt saab lugeda «I Land Sound» festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles